Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Anduinsu

AO Jesenice - Sebastjan Gričar: ... plezalna sobota

Vremenska napoved, ki jo je v petek obelodanil tovariš Velkavrh, za vikend ni obetala nič dobrega. Na Gorenjskem sneg do nižin, na Primorskem pa dež.
Matic je po poglobljeni analizi vremena zaključil, da se za vikend odpravimo k našim zahodnim sosedom, v plezališče v Anduins.

Osem članov se nas je v soboto zjutraj zbralo na dogovorjenem mestu in po kratkem ‘briefingu’ smo se odpeljali proti jasnini, ki se je kazala na zahodu.
Anduins je majhno mestece, od Jesenic oddaljeno približno 140 kilometrov. Na prvi pogled je edina stvar, ki bi utegnila zanimati slehernika, ki bi se slučajno izgubil v teh krajih, cerkev, ki se dviga nad vasico.
Vendar pa plezalskega entuziasta na koncu mesta čaka lepo presenečenje - lepo urejeno plezališče.

Po začetnem ogrevalnem krogu po okolici Anduinsa, smo se tako znašli pod stenami, ki so obetale lepo plezanje. Sploh, ker je toplo jesensko sonce že grelo mrzlo skalo in napovedovalo lep dan. Trije izkušeni plezalci (Matic, Neli in Marko, kasneje se nam je pridružil še Peter s podmladkom) in pet tečajnikov, smo preostanek dneva preživeli v stenah nad Anduinsom in medtem, ko so tisti izkušenejši pilili svojo tehniko ter seveda skrbeli za varnost, smo tečajniki utrjevali začetniško znanje, ki smo ga pred tem pridobili na predavanjih in v telovadnici na umetni steni.
Bil je dober dan …

  17.11.2016


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti