Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Žabiški kuk

Za dražit prijatelje - Miljko Lesjak: Da me polna luna rada zvabi v hribe, se ve, da me tja gor zapelje tudi kadar ni polna, pa tudi.

Tokrat so obljubljali neko “super” polno luno. Naslednja taka bo šele leta 2034. Kdo ve, če jo bom še videl.

Pa sva se z Darkyjem namenila, da jo pogledava še malo bližje.

Sprva sva bila namenjena na Globoko, kjer čaka na novo opremljen bivak. A tista bela “vetrnica” na grebenu, ki je vztrajala že kakšen dan, je bila jasna – več kot kakšen selfie se ne bo dalo napraviti.

Zato sem se zadnji trenutek premislil in sva jo raje mahnila na Žabiški Kuk (ali Žabijski Kuk – uradno). Toliko je umaknjen iz grebena Tolminsko-Bohinjskih gora, da ga megla ne doseže.

Vetru pa se ne da upreti v teh hribih. Ko piha, takrat res piha. Zato pa je bil v nahrbtniku kakšen kos oblačila več – za oba!

16.011.2016
Žabiški kuk in "super" luna


Kako sva preživela večer, pa boste videli, če kliknete na Žabijski Kuk in super luna, malo počakate, da se projekcija naloži in odpre.



Ni ga treba predstavljati, je pa (posnetek) Miljkov od 14.11.2016

2 komentarjev na članku "Žabiški kuk"

Jaka Ortar,

G. Budkovič, kakšno je mnenje Komisije za standardizacijo zemljepisnih imen o (večkrat?) predlaganem imenu Bohinjsko-Tolminske gore?

Gotovo ste jim že posredovali svoj predlog, če ne, pa: kszi.go@gov.si .


Lojze Budkovič,

Miljko me je "razdražil" pri poimenovanju mogočnega grebena, za katerega sem že večkrat predlagal termin Bohinjsko-Tolminske gore. Razvrstitev obeh besed je samo žrtev abecede in imata v duhu demokracije isto težo. Drugače pa ti želim še veliko draženj, ki popestrijo turobne, deževne dneve.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti