Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Državno tekmovanje

Razgledi - Borut Peršolja: ... Mladina in gore je nastalo v Domžalah

(Zahteva za popravek v Planinskem vestniku. Objavljeno v novembrski številki Planinskega vestnika, vendar je urednik samovoljno izpustil zadnji odstavek.)

V septembrski številki je častni član PZS Ekar v spominskem zapisu ob smrti Francija Benedika zapisal: »Naslednje leto je odsek pod njegovim vodstvom organiziral prvo prireditev mladinskega planinskega kviza Mladina in gore v Sloveniji. Dogodek je bil za slovensko mladino in planinstvo odmeven in je zaradi aktualnosti in pomembnosti postal planinska tradicionalna prireditev s sodelovanjem in pod pokroviteljstvom PZS ter s strokovnim sodelovanjem Mladinske komisije PZS.«

Zapisano v zadnjem delu zadnjega stavka – glede sedanjega Državnega tekmovanja Mladina in gore – ne drži. Kaj je res, je zapisano v številnih publikacijah PZS, v lepo berljivih strokovnih in poljudnih člankih, objavljeno je tudi na mojem blogu Razgledi. Seveda je tudi uredništvu Planinskega vestnika dobro znana resnica o tem, kako je leta 1989 nastalo in se doslej razvilo Državno tekmovanje Mladina in gore.

Latinski pregovor, ki je postal obče civilizacijsko reklo, pravi: »De mortuis nil nisi bene«/»O mrtvih govorimo le dobro.” O pokojnem imam tudi sam spoštljivo mnenje.
Glede častnega člana PZS in urednika revije pa ni treba v zakladnico antičnega znanja. Sodobnost govori dovolj zgovorno.

Borut Peršolja, Iris Verčnik, Lidija Kos in Boštjan Zver
ekipa OŠ Venclja Perka sprejema nagrado iz rok Jake Čopa.
(Fotografija: arhiv MO PD Domžale)

Moje ime je Borut Peršolja in to je bila moja zgodba.

15.11.2016 21:57


Strokovna žirija enega od tekmovanj v Domžalah: Vinko Cedilnik (idejni oče domžalskih srečanj in tekmovanj), Mišo Peršolja, Janko Kos in Marija Presekar.
(Fotografija: arhiv MO PD Domžale)

Kategorije:
Novosti MLA SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti