Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenci imamo

Delo: ... novo ekstremno športnico

Na letošnjem Everest Trail Raceu je zmago v ženski kategoriji prepričljivo slavila Andreja Sterle Podobnik.

Nekatere ženske si za rojstni dan zaželijo na primer rože, Andreja pa si je za svoj 40 rojstni dan zaželela, da bi lahko tekmovala na tekmi v ekstremnih razmerah, na Everest Trail Raceu. Na tekmi okoli najvišje gore sveta se tekmovalci soočajo z mrazom, vetrom in redkim zrakom. Čez dan se temperature gibljejo okoli 18 stopinj, ponoči pa se spustijo pod ničlo.

Podobnikova je mati dveh otrok, ki je v šestih dneh premagala 160 kilometrov dolgo etapno progo. Na prvi pogled se to ne zdi ekstremni dosežek, ko pa dodamo podatek, da je v skupnem času 30 ur in 53 minut premagala skoraj 30.000 metrov višinske razlike, vidimo, da je Loška dolina dobila novo junakinjo. S svojim časom je premagala marsikaterega moškega tekmovalca, v ženski kategoriji pa je drugouvrščeno Britanko premagala za dobre tri ure. Tretjeuvrščena je na cilj prišla devet ur za Andrejo.

Ločanka se je na tekmo pripravljala leto dni, ob prihodu na start pa je ugotovila, da je med 50 tekmovalci skoraj edina, ki se s tekom ne ukvarja profesionalno. Veliko tekmovalcev je med tekmo odstopilo zaradi poškodb in višinske bolezni, ki jo je imela tudi Andreja. Vendar to zanjo ni bila ovira. Čeprav pred tekmo o zmagi sploh ni razmišljala, je s konkurenco obračunala kot za šalo, saj je za etape − za katere so nekateri potrebovali tudi 12 ur − potrebovala od štiri do šest ur.

  17.11.2016 11:42
Slovenci imamo novo ekstremno športnico


Na tekmi okoli najvišje gore sveta se tekmovalci soočajo z mrazom, vetrom in redkim zrakom. Foto: Wikipedia

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti