Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ne vem točno,

AO Kranj - Franci Jensterle: ... kje bi začel, ker se je res dogajalo. Po spomladanskem klasičnem maratonu v slovenski Istri sem nekako zopet dal več poudarka plezariji.

Posledično smo cela familija (Sabina in Matic) več časa preživeli v naravnih plezališčih, predvsem Baratroju, Pajkovi strehi pod veliko osapsko steno, Babni, Preddvoru in pa seveda po plezališčih v Dalmaciji (Smrka na Braču, Omiš, Markezine grede, Gospinica, Mile Gosaljić), kjer smo preživeli poletni dopust in pa krompirjeve počitnice. 

Forma se je nakazovala že pred dopustom, saj sem v Pajkovi strehi ponovil Helikopter v omaki (8b) in pa Osapsko pošast (8c). Sabina je splezala tu več vzdržljivostnih smeri do težav 7c.

Poletni dopust je bil pravi aktivni počitek, mešanica zmernega plezanja, namakanja v morju, spoznavanja običajev (ribarska noč, Sinjska alka) in pa seveda poležavanja na plaži. Začeli smo na Braču v novem plezališču Smrka, kjer sem splezal dve enkratni 8a (El patator, Happyness therapy), potem smo pa nadaljevali na celini.

Po povratku z dopusta je bila očitno forma ob primernih razmerah prava, saj sem splezal v Baratroju Bimbo Yeno (8c/c+), Sabina pa Sidartho (8a+).
Potem sva s Sabino začela obiskovati plezališče v Preddvoru (pohvala urejenosti), kjer sem splezal Paradise lost (8a), Independence (8a+) in Lost independence (8b).

 

10.11.2016
 

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ PLE Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti