Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Debni vrh

Silvo Baznik: Po daljšem času grem zopet na Debni vrh, hrib na vzhodu Ljubljane.

 

Od doma jo mahnem peške dva kilometra po cesti in v Zalogu prečim preko mosta reko Ljubljanico, ki je tik pred razlitjem. Malce naprej je parkirišče in podhod pod železniško progo, kjer pričnem vzpon po severnem pobočju gozda.

Pričakoval sem blatno stezico, a kot kaže bo hoja boljša od pričakovanega. Nič ne krajšam poti. Hodim v velikih serpentinah, pazim na spolzke korenine in brez zadihanja pridem na greben, kjer se malce razgibam, ujamem v objektiv nekaj zanimivosti in nadaljujem gor in malce dol, pa spet gor. Ni veliko pohodnikov, le par jih srečam. Tako pridem pod stolp, odložim palici in se povzpnem na razgledno ploščad stolpa, ki počasi že zahteva manjšo obnovo. Spodaj je lepo vidno mesto. Prav tako Krim, Šmarna gora in hribovje z gorami na zahodu, medtem ko so visoke gore Kamniško Savinjskih Alp še v oblakih. Nič ne de, jih uzrem pač drugič. Ko zagledam pod seboj pohodnika, sestopim in mu prepustim vrh ter se pričnem spuščati, zopet v serpentinah, a tokrat po jugozahodnem grebenu. Srečam nekaj pohodnikov in že sem pri ribniku, ki še sameva pod hribom.

Obidem ribnik in stopim na makadam, ki me popelje sprva med travnike in polja in nato na cesto, po kateri se vrnem domov.

   

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti