Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lepa Suha

Pogled po prostranih grebenskih travnikih združim z krajšim vzponom izpostavljenega roba Lepa Suha odkoder seže pogled na planino Suha z območjem Za Ulcami ...Janez Pikon: Blago razgibana gorska planota z vzhodnim vrhom med Rodico in zahodnim vrhom Zadnje Ovčje Suhe in Šije.

Lepa Suha

Razgledno sedlo Čez Suho (1773 m) izstopa severno nad strmim pašnikom Ravenske Ovčje Suhe in prehodom zahodno v grebenu ob Zadnji Ovčji Suhi (1782 m) in vrhom Šije (1880 m), odtod vzhodno se razprostirajo in nizajo zeleni gorski pašniki in travnate glave Lepe Suhe (1776 m), te sežejo pod vznožje Male Rodice (1901 m) in nižje v koritaste Ulice do zaprodene ravnice Za Ulicami nad planino Suho (1385 m). Začnem nad zgornjo prečno cesto v Javorju po zložni Bukovski dolini, kjer se pobočje dvigne čez strmo stopnico, takoj zatem zravna in odpre na prostrani planini Suha. Kot vse Spodnje Bohinjske gore slovi tudi Lepa Suha z okolico po bogastvu planinskega cvetja in prelepih razgledih.

Travnate glave Lepe Suhe, te sežejo pod vznožje Male Rodice in nižje v koritaste Ulice do zaprodene ravnice Za Ulicami nad planino Suho ...Sledi vzpon po goličavi V plazičih (Zadnja Suha) na razgledno sedlo Čez Suho, kjer vstopim vzhodno na gorski pašnik Lepe Suhe ...Pod Šijo z vzhodnim grebenom preko prelaza Čez Suho je že opaziti megleno morje nad Bohinjsko dolino, ki je v jutranjih urah dobro vidno na gorskem travniku Lepe Suhe ...Na razglednem travniku med Šijo in Rodico se v lepoti narave kot film brezskrbno odkrivajo sledi in steze, ki se izgubljajo v daljavi ...Razgledno sedlo Čez Suho izstopa severno nad strmim pašnikom Ravenske Ovčje Suhe in prehodom zahodno v grebenu ob Zadnji Ovčji Suhi ...

Sledi vzpon po goličavi V plazičih (Zadnja Suha) na razgledno sedlo Čez Suho, kjer vstopim vzhodno na gorski pašnik Lepe Suhe. Na razglednem travniku med Šijo in Rodico se v lepoti narave kot film brezskrbno odkrivajo sledi in steze, ki se izgubljajo v daljavi.

Blago razgibana gorska planota z vzhodnim vrhom med Rodico in zahodnim vrhom Zadnje Ovčje Suhe in Šije ...Pogled po prostranih grebenskih travnikih združim z krajšim vzponom izpostavljenega roba Lepa Suha odkoder seže pogled na planino Suha ...Na razglednem travniku med Šijo in Rodico se v lepoti narave kot film brezskrbno odkrivajo sledi in steze, ki se izgubljajo v daljavi ...Sledi vzpon po goličavi V plazičih (Zadnja Suha) na razgledno sedlo Čez Suho ...Sledi vzpon po goličavi V plazičih (Zadnja Suha) na razgledno sedlo Čez Suho, kjer vstopim vzhodno na gorski pašnik Lepe Suhe ...Razgledno sedlo Čez Suho izstopa severno nad strmim pašnikom Ravenske Ovčje Suhe in prehodom zahodno v grebenu ob Zadnji Ovčji Suhi ...

Pod Šijo z vzhodnim grebenom preko prelaza Čez Suho je že opaziti megleno morje nad Bohinjsko dolino, ki je v jutranjih urah dobro vidno na gorskem travniku Lepe Suhe.

Na razglednem travniku med Šijo in Rodico se v lepoti narave kot film brezskrbno odkrivajo sledi in steze, ki se izgubljajo v daljavi ...Odtod zahodno se razprostirajo in nizajo zeleni gorski pašniki in travnate glave Lepe Suhe, te sežejo pod vznožje Male Rodice ...Blago razgibana gorska planota z vzhodnim vrhom med Rodico in zahodnim vrhom Zadnje Ovčje Suhe in Šije ...

Pogled po prostranih grebenskih travnikih združim z krajšim vzponom izpostavljenega roba Lepa Suha odkoder seže pogled na planino Suha z območjem Za Ulcami, pod vznožje piramidaste gore z dvoje gora, Male Rodice, ter višje Rodice, kamor se preko vzhodne grape povzpnem po brezpotju.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Lepa Suha

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti