Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

3. tekma za mlajše

V Slovenski Bistrici je bila v soboto, 22. oktobra, tretja tekma državnega prvenstva v težavnostnem plezanju za srednje in mlajše kategorije.

Člani Alpinističnega kluba Slovenska Bistrica že tradicionalno prirejajo eno izmed tekem za državnoprvenstvo v težavnostnem plezanju. V plezalnih smereh so se tokrat pomerile srednje in mlajše kategorije. Zjutraj so plezali cicibani in cicibanke ter mlajši dečki in deklice.
V kar treh kategorijah so morali najboljši plezatiše superfinalno smer. Tekmovanje je bilo po dveh smereh končanolepri mlajših deklicah, kjer je zmagala Letija Fajfar (AO Kranj), drugo mesto pa sta si delili domačinki Ema Seliškar in Lucija Tarkuš.
V kategoriji mlajših dečkov smo že drugič zapored spremljali superfinale. Tokrat se je zmage veselil Bine Meke (PS DPČ Šmartno), pred Anejem Batageljem (DRPK) in Grego Verbučem (ŠPSPD Mozirje).
Zmagovalca v superfinalu določile tudi cicibanke in cicibani. Pri prvih je zmagala Sara Čopar (PK Laško), drugo mesto pa sta si razdelili Rosa Rekar (ŠPO Jesenice) in Ema Kordež (AK Ravne).
Pri cicibanih je bil najboljši Jaka Jaki (DRPK), drugi je bil Tim Korošec (PK Škofja Loka), tretji pa Luka Jerman (PK Kamnik).

V popoldanskem delu tekmovanja so plezali starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje. Pri slednjih je zmagala Mia Krampl (AO Kranj), pred Tjašo Slemenšek (Šaleški AO) in Vito Lukan (ŠPO Radovljica). V kategoriji kadetov je bil najboljši Matic Kotar (ŠD Proteus), drugi je bil Maks Bogolin (AO Črnuče), tretji pa Klemen Novak (AO Kranj).
Pri starejših deklicah je zmagala Ema Stopar (ŠPK Plus), z enako finalno višino, vendar slabšim izidom iz kvalifikacij, je bila druga Petra Glušič (AK Ravne), na tretje mesto pa se je uvrstila Lučka Rakovec (ŠD Proteus).
Pri dečkih je zmagal Žiga Zajc (PS Ascendo), pred Andrejem Polakom (PK Škofja Loka) in Aljažem Resnikom (PK Kamnik).

Predzadnja tekma za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju, kjer bodo tekmovali tudi člani in članice, bo že prihodnji vikend v Škofjli Loki.

Vir: Friko.si - Jernej Peterlin 

24.10.2016 14:43


AK SB: DP v športnem plezanju - urnik


KŠP: Rezulati
Kadeti | Kadetinje
Starejši dečki | Starejše deklive
Mlajši dečki | Mlajše deklice
Cicibani | Cicibanke


Primorske novice, 25.10.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti