Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smrekovec

image1Večer, Koroška:vse bolj obiskan. Letošnja poletna planinska sezona je bila po podatkih Planinske zveze Slovenije ena boljših v zadnjih petih letih

Tri petine slovenskih planinskih koč je po njihovi oceni zabeležilo boljši promet, višji obisk in več nočitev od petletnega povprečja, prav tako se še vedno povečuje obisk tujih planincev. Z oktobrom so planinske koče v visokogorju večinoma zaprle svoja vrata, nižje ležeče pa prešle na jesensko-zimski delovni čas oziroma dežurstva ob koncih tedna.

image1Dom na Smrekovcu, ki je nedavno obeležil 65 let, ostaja odprt ob koncih tedna. To sezono niso zadovoljni le z dobrim obiskom, temveč so pozitivno presenečeni tudi zaradi njegove strukture. "Opazili smo povečano število obiskovalcev, tudi tujcev, ki so hodili po Slovenski planinski poti in prenočevali pri nas, kar je bilo res pozitivno presenečenje, nasploh pa nas je letos obiskalo precej večje število tujcev, posebej Nizozemcev, česar v prejšnjih letih nismo opazili. Kaže, da postaja za tuje planince poleti zanimivo tudi sredogorje, ne le Julijci. Na Smrekovcu in tudi v bližini koče rastejo borovnice, kar je privabilo tudi veliko nabiralcev," je ocenil najemnik edine slovenske planinske koče na vulkanskih tleh Tomo Drolec.
Dom je v jesen vstopil s prenovljeno podobo, saj so letos obnovili tla v jedilnici, nedavno pa so zamenjali še stenske obloge. Do prihodnje sezone bodo uredili čistilno napravo, zato se bodo lahko potegovali za certifikat okolju prijazna planinska koča, medtem ko so družinam prijazna planinska koča postali letos. Morebiti je dom prav zato obiskalo in v njej prenočilo več družin z otroki kot v prejšnjih letih. (plt)

Vecer.si 22.10.2016

Smrekovec vse bolj obiskan

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti