Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Tržiču

... je bila v soboto in nedeljo, 15. in 16. oktobra, druga tekma za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju. - Najboljša Škofic in Garnbretova

Prvi dan so s plezanjem finalnih smeri zaključili člani in članice.
Pri ženskah je drugo zaporedno zmago dosegla Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je sicer po kvalifikacijskem nastopu zasedala drugo mesto, v finalu pa je kot edina tekmovalka dosegla vrh smeri in vknjižila novih sto točk za skupni seštevek državnega prvenstva. Drugo mesto je zasedla Mina Markovič (ŠPK Plus), tretja pa je bila Tjaša Kalan (AO Kranj).
Tudi v moški konkurenci ni bilo nobenih presenečenj, saj so se na prva tri mesta uvrstili trije najboljši slovenski športni plezalci. Domen Škofic (ŠPO Radovljica) in Urban Primožič (PK Škofja Loka) sta v kvalifikacijah dosegla vrh smeri, v finalu pa je več pokazal prvi in zmagal še drugič v letošnji sezoni. Na tretje mesto se je uvrstil Martin Bergant (PK Škofja Loka).
V razvrstitvi mladincev sta zmagala Zan Sudar (AK Ravne) in Julija Kruder (ŠPO Celje).

Prvi dan smo spremljali še tekmovanje srednjih kategorij. Pri kadetih je zmagal Klemen Novak (AO Kranj), najboljša kadetinja pa je bila Mia Krampl (AO Kranj). V kategoriji starejših dečkov je zmagal Luka Potočar (ŠPO Radovljica), pri starejših deklicah pa Lučka Rakovec (ŠD Proteus).

Drugi dan tekmovanja je bil rezerviran za najmlajše plezalce. V kategoriji mlajših dečkov je po superfinalu zmagal Anej Batagelj (DRPK), pri deklicah je bila najboljša Liza Novak (PK Laško), v kategoriji cicibanov in cicibank pa sta bila najboljša Tim Korošec (PK Škofja Loka) ter Eva Hren (ŠPO Kozjak Maribor).

Naslednja tekma za državno prvenstvo v težavnosti za mlajše in srednje kategoriji bo že naslednji vikend v Slovenski Bistrici, starejše kategorije pa bodo znova plezale zadnji vikend v oktobru, ko bo v Škofji Loki ponovno na sporedu tekma za vse kategorije.

Jernej Peterlin
Vir: Friko.si

17.10.2016 10:37

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti