Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ajda Remškar

Friko: ... uspešna na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v športnem plezanju
EkipaSN: Ajda Remškar med peterico

V Šanghaju že od 12. oktobra poteka prvo Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju. Tekmovalci se merijo v težavnosti, balvanih in hitrosti.

Slovenske barve na Kitajskem zelo uspešno zastopa Tržičanka Ajda Remškar, ki je s svojimi nastopi na tekmovanju že končala. V težavnosti je Ajda zasedla 6. mesto (po polfinalu je zasedala celo 4. mesto), v balvanih je bila 17., v hitrosti 13., skupno pa je v kombinaciji zasedla 5. mesto.

Dolgoletna članica ŠPO Tržič, tudi nekdanja mladinska reprezentka Slovenije sicer že dve leti študira na Univerzi v Edinburghu. Tam trenira bolj kot ne samostojno in občasno z nekaj člani britanske reprezentance (v povprečju 5x tedensko) in je članica univerzitetnega kluba (Edinburgh University Mountaineering Club).

Ajda je žal na prvenstvu edina Slovenka, glede na odlične rezultate slovenske ekipe na Evropskih univerzitetnih igrah junija letos (skupno tretje mesto ekipe in zlata ter bronasta medalja Izidorja Zupana) je bilo namreč za pričakovati, da se bo še kdo od Slovencev udeležil tekme na Kitajske.

Pripravil: Peter Mikša
Fotografije: osebni arhiv Ajda Remškar.

 

15.10.2016 17:20


EkipaSN, 19.10.2016 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46063

Novosti