Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 11.10.2016

Plezališča se polnijo

Mraz in sneg se že spravljata nad gorske vrhove. Za obiske gora so že potrebna zimska oblačila, prsti pa kar prosijo po topli sapi. Razmeram primerno se je število vzponov zmanjšalo. Plezanje se je preselilo v plezališča.
V Vipavi je bilo dobrodelno srečanje za Dejana Korena-Dekota, na katerem se je plezalo v stenah Gradiške Ture in zvečer sledilo predavanjem o Patagoniji. Korošci so se zbrali v Topli, kjer so plezali, predavali in obujali spomine na izginule člane. Pod Vršičem, v Koči na Gozdu, so se na 35. srečanju zbrali alpinisti-veterani, v V Kamniški Bistrici pa alpinisti z vseh vetrov na Zboru alpinistov 2016.

Plezanje za vse

Na Češkem se je odvil uvodni del mednarodnega projekta Plezanje za vse. V projektu sodeluje naša PZS, ki se je uvodnega srečanja udeležila. Več o dogajanju in projektu lahko preberete v poročilu...> Srečanja so se udeležili tudi člani SMAR, ki so spoznavali plezalno tradicijo in plezanje v peščenjaku. Peščeni stolpi so vsekakor vredni obiska in dober trening za psiho. Najdejo se fizično nenaporne smeri za manj močne plezalce s hribovsko psiho, smeri za dobro trenirane plezalce z obilo moči, najtežje smeri pa so domena vrhunskih solistov.

Srečno!

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti