Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predstavitve plezanja

Posavski alpinistični klub - Jernej Kastelic: ... na osnovnih šolah Posavja
Piknik na Lisci spomladanske šole ŠP 

V sklopu Evropskega tedna športa je v organizaciji Športne zveze Krško potekal projekt predstavitve športnih društev po osnovnih šolah občine Krško, ki smo se udeležiti tudi člani Posavskega alpinističnega kluba. Predstavitve so potekale med 13. 9. in 16. 9. 2016, namenjene pa so bile učencem prve triade osnovnih šol. PAK smo zastopali Jerca Miklič, Sandra Voglar in Jernej Kastelic, predstavili pa smo športno plezanje, oglaševali klub in vabili nadobudne plezalce na krožke v Brestanico in Brežice, kjer jih za osnovnošolce organiziramo že mnoga leta. Zaradi časovnih omejitev in večjega števila udeležencev v vsaki skupini, smo sestavili hitro predstavitev našega športa in otrokom omogočili plezanje z varovanjem od zgoraj.

V torek, 13. 9., sva Jerca in Jernej opravila predstavitev na OŠ Senovo, kjer so poleg senovških učencev predstavitvi prisostvovali še učenci OŠ Brestanica in OŠ Koprivnica. Predstavila sva potrebno opremo in potek športnega plezanja, učenci pa so se, varovani od zgoraj, lahko preizkusili v plezanju na drevo. Predstavitve so potekale med 8. uro in 12. uro.

V sredo, 14. 9., sva na OŠ Krško predstavitve izvedla Sandra in Jernej, zaradi večjega števila klubov in učencev pa so bile časovne omejitve še bolj rigorozne, tako da sva bila primorana predstavitev kluba in športa opravljati med samim plezanjem otrok. Na razpolago je bila manjša stena v telovadnici šolske športne dvorane. Predstavitve so trajale od 8. do 12. ure.

Jerca in Jernej sva predstavitev kluba zaključila 16. 9. na OŠ Podbočje. V Podbočju so se domačinom pridružili še učenci OŠ Raka. Ponovno sva predstavila vse pripomočke in postopke, povabila učence na krožke, plezanje pa sva uredila po kovinski konstrukciji na zunanji steni šolske telovadnice. Predstavitve so tudi tu bile od 8. do 12. ure.
Jernej Kastelic

<<<  Več fotografij v galeriji
 

26.09.2016
Predstavitve plezanja na osnovnih šolah Posavja


PAK, 15.09.16 - Aleksandra Voglar
Piknik na Lisci
Spomladanske šole ŠP

Zaključek spomladanske šole ŠP so sedaj že mlajši pripravniki speljali kakor "se zatreba".

Soboto dopoldan smo nekateri izkoristili in se udeležili sevniškega maratona, 2. po vrsti. Sodelovali smo na razdaljah: ok. 30 km, ok. 48 km in ok. 66 km. In kot, da bi se zmenli, vsi prišli v cilj po 9-10tih urah. Kak smo dobri, ane?
Vse se je poklopilo in sovpadlo z načrti nove generacije posavskih plezalcev. Dopoldanske rane smo celili nato popoldan in tudi v nedeljo na pikniku na Lisci, pred hiško Kopitarne Sevnica. Hrane, seveda "pečenja" je bilo dovolj, spekli smo kar štiri cele obroke in še je ostalo za v žep ...
Končno so sedaj že res zagreti plezalci prijeli diplome, presenetili pa so z majicami: Climber level 1.
Prespali smo kar v šotorih, razmetanih po celem liščinem travniku, v nedeljo pa nemarno počivali, klepetali in politizirali, za sprostitev od debat pa odigrali poštene partije košarke, tako ženska kot moška ekipa.

Super je bilo. Hvala za dobro organizacijo. Še na več takih zabavno sproščujočih in kondicijsko napornih vikendov.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti