Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

9. Dnevi pohodništva

Pohodništvo v različnih oblikah (izletništvo, gorništvo) je bilo eden od prvih vzgibov za turistični obisk Bohinja.

Ni čudno torej, da smo se odločili organizirati Dneve pohodništva v Bohinju v sklopu slovenskega projekta Slovenija hodi – pohodniški dnevi, ki ga organizirajo Združenje za pohodništvo, Pohodništvo GIZ. Z organizacijo Dnevov pohodništva v Bohinju želimo izkoristiti naravne in druge danosti Bohinja pri razvoju turizma, izoblikovati celosten turistični produkt, usmeriti promocijo v določne ciljne skupine in nenazadnje podaljšati turistično sezono v Bohinju, zato smo Dneve pohodništva v Bohinju umestili v zgodnjo jesen (september, oktober).

Dneve pohodništva razvijamo kot partnerski projekt z GIZ Pohodništvo & Kolesarstvo z lokalnimi društvi, organizacijami in turističnimi subjekti in v sodelovanju s Skupnostjo Julijskih Alp, Planinsko zvezo Slovenije, Triglavskim narodnim parkom, in Slovensko turistično organizacijo.

Dneve pohodništva v Bohinju sestavljajo trije sklopi:

Sklop 1 Rekreacijski

Namenjen predstaviti Bohinja kot pohodniške destinacije. Sestavljajo ga:
• vodene ture po sprehajalnih poteh,
• vodene pohodniške ture po planinskih poteh,
• vodene ture po različnih tematskih poteh.

Sklop 2 Tekmovalni
Namenjen je različnim tekmovalnim prireditvam v Bohinju. K sodelovanju želimo privabiti različna društva in organizacije za izvedbo ostalih športnih tekmovanj v okviru Dnevov pohodništva v Bohinju.

Sklop 3Družabne dejavnosti in prireditve
Namenjen je različnim kulturnim dogodkom (koncerti, razstave itd.) predavanjem in posvetom na temo aktualne problematike na področju pohodništva.

Obiščite Bohinj, najboljšo pohodniško destinacijo v Sloveniji.

 

 

1 komentarjev na članku "9. Dnevi pohodništva"

Lojze Budkovič,

V nedeljo, 25.9.2016, ste prijatelji Bohinjske planinske poti vabljeni na vodeno turo Šavnik - Kobla - Črna prst - Orožnova koča. Podrobnosti si preberite v programu 9. Dnevov pohodništva. Morebitna odpoved zaradi slabega vremena bo pravočasno napovedana na spletni strani.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46086

Novosti