Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dolomitenmann

Nejc Kuhar: ... je stalnica v mojem koledarju že kar nekaj let. Za to gre zahvala

... predvsem ekipi slovenskega Red Bulla, ki mi vsako leto da možnost, da izberem ekipo slovenskih tekmovalcev, ki ima s strani Red Bulla plačane vse stroške povezane s tekmo.
Brez te pomoči, bi bilo bržkone finančno zelo težko nastopiti na tej edinstveni tekmi.

Marsikdo od vas se je že vprašal od kje ime ekipe I Feel Slovenia, ki nas spremlja že od začetka ... Moj cilj je bil, da vsako leto poizkusim zbrati najboljše slovenske tekmovalce iz posameznih disciplin, ki bi se kar najbolje borili z najboljšimi svetovnimi zvedami. Kljub temu, da imam vsako leto nemalo težav s sestavo ekipe in sem nekajkrat že skorajda obupal, se vsako leto polno motivirani vračamo v Lienz – tisti, ki čutimo Slovenijo.
Skoraj vsako leto je v ekipi kakšen novinec, letos je bil to, poleg že izkušenih padalca Klemna Hančiča in kajakaša Maksa Frančeškina, kolesar Boštjan Hribovšek. Vsi štirje smo dali vse od sebe, kar smo bili v danem trenutku sposobni in osvojili skupno 16. mesto. Za našo najboljšo uvrstitvijo, 11.mestom izpred dveh let, smo sicer zaostali, ampak vsak od nas dobro ve, kje ima še rezerve. Tudi sam sem nastopil že veliko bolje in hitreje kot letos, toda kaj več tokrat resnici na ljubo niti nisem pričakoval. Po Red Bull K3-ju sem bil namreč tekmovalno izpraznjen in zadnji mesec je minil predvsem v odmikanju misli od tekem gorskega teka. Treniral sem sicer redno, vendar so bili to večinoma treningi za dušo in uživancijo, kar pa seveda za eno najtežjih tekem v gorskem teku ni dovolj. Kljub vsemu sem vesel in zadovoljen z nastopom, saj sem pred tekmo zopet dobil željo in motivacijo tekmovati, kar pa je najpomembneje. Tako sem sedaj zopet polno motiviran za veliko težkih treningov, ki me čakajo v prihodnjih mesecih do zimske turno smučarske sezone.

 ...09.2016
Red Bull Dolomitenmann, 10.9.2016

RedBulldolomitenmann.com

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti