Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Težko pričakovano

Delo - Blaž Močnik: ... drugo rojstvo Kanina

Za vožnjo s kabinsko žičnico, ki zaradi še ne polne hitrosti do postaje D traja 50 minut, bo treba odšteti 17 evrov.

Bovec - Bovška občina je danes po tednih testiranj končala obnovo krožnokabinske žičnice za kaninsko smučišče, kot prvi potnik pa se na 2200 metrov nadmorske višine peljal bovši župan Valter Mlekuž. Prvo vožnjo za javnost je pospremilo kar 300 ljudi.

Medtem ko je bila vožnja danes še zastonj, bo treba v prihodnjih koncih tedna, ko bo žičnica obratovala med 8. in 16. uro, za vožnjo plačati 17 evrov. Naprava ne deluje s polno paro, zato vožnja na zgornjo postajo D traja kar 50 minut, občina pa obratovanje s hitrostjo, ki so jo vajeni poznavalci Kanina, obljublja za zimsko sezono. Od obiska bo odvisno, ali bo naprava potnike pod Prestreljenik vozila tudi oktobra.

»Majhen korak je narejen, toda dela je še zelo veliko, da bo celotna zadeva zaživela tako, kot si želimo. Žičnica je tako pripravljena, da se bodo na njej izvajali še določeni preizkusi. Pričakujemo tudi kakšen porodni krč, upam pa, da jih bo čim manj. Zdaj se bomo vozili z nekoliko manjšo hitrostjo, in tako bo še nekaj časa,« je povedal vodja obratovanja Marko Grebenc s Krvavca.

Krožnokabinska žičnica obratuje od začetka avgusta, ko naj bi v gondole sprejela tudi prve radovedneže, vendar se je zaradi testiranj konec obnove zavlekel. »Nobenemu ne privoščim tega, česar smo bili deležni mi, ampak zdaj smo veseli. Za nami je zelo veliko neprespanih noči,« je bil končno zadovoljen bovški župan Mlekuž. Upravljavec med kratkim preostankom poletne sezone je podjetje Kaskader. »Če bi računal, ali se nam izplača ali ne, bi bil slabe volje. Nismo delali računov, ampak smo to vzeli v zakup že zaradi promocije,« je dejal direktor Peter Poljanec.

»Sedežnici Skripi in Prevala pravočasno«

Večkratna prestavitev ponovnega začetka obratovanja, ki se je obetal že pred lansko zimo, je del zgodbe obnove kaninskega smučišča. »Poškodbe so bile na najdaljši trasi precej večje, kot smo jih pričakovali. To je bil izraz slabšega vzdrževanja. Kopico elementov je bilo treba povariti in najbolj se boste prepričali, ko se boste peljali, da naprava ne ropota več,« je dejal izvajalec obnove Jože Duhovnik.

Vlada je Kanin potrdila kot smučišče nacionalnega pomena in mu namenila 5,9 milijona evrov, od tega naj bi EU namenila 3,8 milijona, a je zaradi zamude del Slovenija počrpala zgolj 1,9 milijona. Preostanek - za koliko se bo obnova podražila zaradi nepredvidenih del, še ni znano - bo zagotovil državni proračun. Dela pa je bilo kar dvakrat več, kot so odgovorni pričakovali na podlagi načrtov družbe Duhovnik. Zadnji rok za obnovo smučišča s sedežnicami vred je konec septembra. »Na sedežnicah Skripi in Prevala so se dela nadaljevala. Baterije so obnovljene v celoti in kontrolni kabinet, krmilni kabinet dobimo iz Francije v dveh tednih, zato bomo vse končali v roku, kar zadeva Prevale in Skripija,« je napovedal direktor Jože Duhovnik.

Kanin je zaživel pred 43 leti, vendar nikoli v polnem obsegu. Pred tremi leti in pol je usodo zapečatila nesreča dveh gondol, ki sta padli na tla, nato je sledil žalostni konec s stečajem upravljavca ATC Kanin. Po ocenah je bovški turizem zaradi propadlega smučišča imel šestmilijonski izpad dohodka na leto.

Z obnovo bovška občina zagotavlja nekajletno delovanje, v tem času pa predvideva, da bi s povezanim italijanskim smučiščem Sella Nevea prepričala EU za denar, s katerim bi v celoti obnovili in povečali smučišče.

Blaž Močnik  
Foto: Leon Vidic/Delo 

 

  09.09.2016 19:28

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti