Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vratolomija

Delo - Miha Pribošič: ... nad Sfingo  Peterica vrvohodcev se je sprehodila nad Triglavsko severno steno, v prostranstvu, ki je običajno rezervirano le za ptice.

Triglav – Miha Škof iz društva Balansa je na vrh Triglavske stene povabil štiri prijatelje iz Nemčije in Avstrije. S pomola mitske Sfinge, najbolj prepadnega dela triglavske severne stene, so razpeli 80 metrov dolg trak in ustvarili umetnino: če ne najdaljši highline, pa gotovo enega najbolj spektakularnih na svetu.

Sfinga je za plezalca, kar je Triglav za Slovenca: sveti gral pustolovščine. Občudovati jo s tankega traku, kot jo običajno gledajo le ptice, je občutek, ki ga razum ne zna pospraviti v noben predalček. Ker je bil Triglav večino dneva zavit v oblake, se je zdelo, kot da fantje hodijo v mlečnem oceanu, kjer se oba konca traku izgubljata v neskončnost. A ko so se za dobre pol urice megle razkadile in se je pod nogami vrvohodcev odprla tisočmetrska praznina, jim je užitek zavidal še sam bog Triglav.

YouTube (09.09.16) - spletno Delo: Miha Škof se je s četverico kolegov vrvohodcev sprehodil po highlineu nad triglavsko severno steno.

  10.09.2016
VIDEO: Vratolomija nad Sfingo

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46064

Novosti