Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 06.09.2016

Uspešno čez Peuterey

Tjaša Jelovčan in Miha Zupin čez Peuterey

Z najdaljšim grebenom v Evropi sta člana AO Kranj opravila v treh dneh. Prvič sta bivakirala na Aiguille Noire de Peuterey, drugič pa na Aiguille Blanche de Peuterey. Vrh Mont Blanca sta dosegla tretjega dne in še isti dan sestopila v dolino. Več ...>

►Dolga pot do vrha ...Vir: AO Kranj

Zlatorog v Steni

Tudi v preteklem tednu je bila Triglavska severna stena precej polna plezalcev. Novosti sicer ni bilo zaslediti. Med bolj zahtevnimi preplezanimi smeri sta bili najverjetneje smer Na drugi strani časa (VIII/VII+, 350 m) in Bergantova (VIII+/IX-, 350 m).
Prvo sta plezala Tjaša Jelovčan (AO Kranj) in Nejc Klemenčič (AO Tržič), drugo pa ravno tako Tjaša Jelovčan vendar v navezi z Blažem Tehovnikom (ŠD Freeapproved).
V prejšnjih AN smo omenjali novo smer v Steni, o kateri še ni bilo najti vseh podrobnosti. Tokrat posredujemo nekaj podatkov s skicama in vrisom. Matej Balažič (AO TAM) in Blaž Gladek (AO Kamnik) sta novo smer preplezala v Barieri, do nje pa dostopila preko Skalaške in Zlatorogovih polic. Poimenovala sta jo Zlatorog (VI/IV-V, 250 m).

                           ►Zlatorog. Vir: AO TAM

Vzponov je bilo precej tudi v drugih stenah, vendar izstopajočih vzponov ni bilo opaziti. Malo obiskana stena Vršaca je bila preplezana po Puntarski, v Travniku pa sta Gregor Malenšek in Neda Podergajs (AO Ljubljana-Matica) preplezala Svečo. Podvig sta tudi posnela...>

Za konec nekaj zgodovinskega branja. Rudi Rajar opisuje alpinistične dogodivščine v Sahari...>

Srečno!

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46050

Novosti