Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz Mont Blanca v Triglav

AO Kranj - Tjaša Jelovčan: Ja … ker je bilo vreme pri nas lepše, kot pa v Chamu, sva se z Mihcem (zadovoljna z izvedeno turo) mal predčasno vrnila.

Pa sm rekla, da bom še do konca izkoristla ‘Mihcov dopust’. V sredo sva z Nejcem Klemenčičem plezala v Triglavu smer Na drugi strani časa.

Sicer sva s smerjo opravila kar hitro, a so nama abzajli po Skalaški smeri bolj dišali, kot pa plezanje do vrha stene. Ja, sezona gre proti koncu …

V četrtek pa sva se navezala z Blažem Tehovnikom. Nisva kej dost komplicirala in med vsemi predlogi zopet izbrala Triglav. Tokrat sosednjo, Bergantovo smer. ‘Ta težk cug’ sva oba splezala v drugem poskusu. Najprej se mi/nama je zdelo nemogoče, a ko tiste majhne stvari v prvih metrih proglasiš za grife in stope, pol kr nekak gre. Super smer.

Seveda pa nič ni zastonj. Tako je tudi Triglav terjal svoj davek. Vzel si je (beri: padla je iz štanta) mojo črno jopico. Tko da, če bo kdo plezov v okolici Helbe, Bergantove, Metropolisa … in srečov mojo jopco … se priporočam.

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46097

Novosti