Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tretja, četrti in peta

Na peti tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Arcu je Janja Garnbret (ŠAO) znova stopila na stopničke in se kljub predstavi v finalu, s katero ni bila zadovoljna, razveselila tretjega mesta. YouTube: Finale

Njena reprezentančna kolegica, Ptujčanka Mina Markovič (ŠPK Plus), je s tretjega mesta v polfinalu zdrsnila na končno peto mesto. Prvo letošnjo zmago si je priplezala Belgijka Anak Verhoeven, druga je bila Južnokorejka Jain Kim.

V moški konkurenci je Domen Škofic (ŠPO Radovljica) seriji treh letošnjih zmag dodal četrto mesto, tokrat je moral premoč priznati francosko-avstrijsko-ruski trojici. Prepričljivo je zmagal Francoz Romain Desgranges, drugi je bil Avstrijec Jakob Schubert in tretji Rus Dmitrii Fakiryanov. Radovljičan ostaja vodilni v skupnem seštevku SP v težavnosti.

V Arcu je nastopilo še šest članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. Urban Primožič (PK Škofja Loka) je polfinale sklenil na 12. mestu, Martin Bergant (PK Škofja Loka) na 18., Tjaša Kalan (AO Kranj) je bila v polfinalu 22., Rebeka Kamin (AO Domžale) pa 23. Milan Preskar (PK Škofja Loka) je v kvalifikacijah dosegel 35. in Veronika Meke (DPK Šmartno) 37. mesto.

27.08.2016 22.20

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ PLE Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti