Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Skupna tura

GRS Tržič - Primož Štamcar: ... v Karnijske Alpe 20. in 21. avgusta
Glavni cilj je bil z 2780 metri najvišji vrh Karnijskih Alp - Hohe Warte/Monte Coglians

Iz Tržiča smo štartali v soboto ob 4. uri s kombijem, v smeri Rateče - Trbiž - Tolmezzo - Forni Avoltri - Collina (2.30 h - 165 km iz Tržiča).
Izhodišče je na parkirišču pri koči Rifugio Tolazzi na 1350 metrih. Vzpeli smo se do koče Rifugio Lambertenghi Romanin, sledil je kratek počitek in urejanje rezervacije v koči.

Nadaljujemo preko sedla Passo Volaia in mimo jezera Wolayer See (1951 m) proti sedlu Valentintorl, kjer je pomladi start turnih smukov Valentingletscherlauf - Koetschach-Mauten. Naprej do vstopa v ferato Weg der 26iger (D+) na severni strani Hohe Warte. Vzpon preko ferate na vrh, sestop po južni strani (Spinottijeva pot - zahtevna označena pot, pot št. 145) in nazaj do koče Lambertenghi Romanin. Za zaključek še družabni večer in nočitev v koči.

V nedeljo smo preverjali možnosti za sestop preko Austria scharte. Informacije v koči Wolayersee-Hütte so, da pot ni prehodna (skalni podori ...), zato Izberemo drugo možnost - pot od koče Lambertenghi Romanin proti koči Marinelli (2120 m). Med potjo bodrimo tekmovalce-gorske tekače, ki tečejo po teh poteh v okviru tekmovanja »štafeta 3-eh koč«. Tudi slovenski tekači so bili uspešni.

Skupna tura je potekala zelo v redu, udeleženci so bili zadovoljni, vreme vseskozi lepo, razen zadnje pol ure na sestopu v nedeljo, ko nas je ujel dež.

Udeleženci: Primož Štamcar, Miha Lovrenčak, Bojan Žohar, Stane Sova & Ana Marija Žohar, Marija Tancek

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti