Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Po nekaj letih

MK PZS: ... spet izveden seminar za mentorje planinskih skupin

Seminar za mentorje planinskih skupin je bil v Planinskem učnem središču Bavšica med 31. julijem in 7. avgustom in se ga je udeležilo 12 udeleženk, pod strokovnim vodstvom sedmerice inštruktorjev.

Udeleženke in vodstvo so se v Bavšici zbrali v nedeljo, 31. julija, okoli poldneva. Sledilo je krajši uvodni nagovor vodje seminarja, Judite Mihev, nastanitev tečajnic v sobah ter nekaj kratkih napotkov za prijetnejše skupno bivanje v prihajajočem tednu. Kaj kmalu po tem pa se je začel izvajati tudi dejanski program usposabljanja. Kot učno gradivo se tečajnice prejele učbenik Mentor planinske skupine, ki sledi predpisanemu programu in predmetniku seminarja za mentorje planinskih skupin.

V sklopu programa so slušateljice prisluhnile prenekaterim predavateljem, kasneje pa nova znanja preizkusile tudi v praksi kot del priprave na izlet, načrtovanja letnega programa planinske skupine, delavnic prve pomoči, praktičnih vaj iz orientacije na terenu, ...
Zaključek seminarja pa se ni zgodil z odhodom proti domu - v naslednjih tednih morajo za pridobitev naziva, dekleta izdelati še seminarsko nalogo z naslovom Letni delovni načrt za planinski krožek.
Seminar za mentorje planinskih skupin je sicer zaključilo vseh 12 udeleženk.

Ture in izleti:
• Soška pot od Soče do Doma Trenta ter ogledom Info središča TNP
• Prevala
• Kota 1313

Praktično delo na terenu:
• Poligon PUS Bavšica: gibanje ob jeklenicah, žičnica
• PUS Bavšica: vozli, orientacija, praktične vaje iz prve pomoči
• bližnji vrhovi in poti: gibanje in tehnika vodenja

Udeleženke: Bela Metka (PD Ptuj), Erznožnik Neža (PD Gorenja vas), Kamenšek Marjetica (PD Ptuj), Klaj Tjaša (OPD Koper), Krek Darja (PD Gorenja vas), Mašič Zupan Andreja (PD Radovljica), Peterka Barbara (PD Moravče), Petrovčič Martina (OPD Koper), Primožič Tea (OPD Koper), Pušaver Saša (PD Makole), Pušaver Špela (PD Makole), Trglavčnik Lidija (PD Slovenska Bistrica).

Vodstvo: Judita Mihev (vodja seminarja), Izabel Vadnal, Ivan Šturm, Jože Kamenšek, Damjan Omerzu, Aljaž Šemrov (zdravnik), Tanja Menegalija

 18.08.2016
Po nekaj letih spet izveden seminar za mentorje planinskih skupin

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti