Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Triglav in Dolgi hrbet

AO Kranj - Tjaša Jelovčan: (Že) Prejšnji torek sva z Gerbcem bežala pred popoldansko nevihto. Slabo vreme naju je ujelo tri ali štiri raztežaje pod robom ...

... stene in naju je lovilo vse do pod stene, kjer sva uspela napakirati ruzake, nakar se je uscalo, kot da bi se utrgalo nebo. Plezala sva Raz mojstranških veveric; dostopila sva po Skalaški in Zlatorogovih policah.

Ta težak raztežaj sem splezala v tretjem poskusu, Gerbec pa ga je potehničaril v prvem. Aja, informacije o tem, da naj bi nekdo potegnil ‘fršlus’ v ta težkem cugu, ne držijo. Raztežaj je zeeloo opremljen, res pa je, da je pri tehničarjenju, treba vsake toliko časa prijeti skalo.

Ta vikend pa je na Ledinah potekal 4. alpinistični tabor Nejca Zaplotnika. Z Mihcam sva v nedeljo plezala smer Pot v Dolgem hrbtu in tako naredila prvo ponovitev smeri, ki sta jo pred tremi leti splezala Anže in Tine Marenče. Smer vstopi po Jernejevem stebru, izstopi pa po Trikotu.
Vmes pa te pričakajo vrhunski raztežaji, resna, strma plezarija, ukvarjanje z varovanjem, ki ga včasih ni tam, kjer bi si ga želel … tko, da morš pač plezat. Bravo Anže za te prehode! Smeri sva dodala še dva klina.
Sestop je spet potekal v ‘stilu’ bežanja pred nevihto in temo …

Ja ... pa opravičilo vsem čakajočim na predavanje, ki ga zavoljo (pre)počasnega plezanja in zataknjenih štrikov, žal ni bilo…
Pa hvala Franciju za golaž in pir.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti