Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tri balvanske medalje

PZS - Manca Čujež: ... za slovensko mladinsko reprezentanco v športnem plezanju

Na zadnji balvanski tekmi mladinskega evropskega pokala 2016, ki je bila 26. in 27. julija 2016 v Argentierju, so si stopničke priplezale kar tri slovenske tekmovalke: med kadetinjami je Tjaša Slemenšek zmagala, Vita Lukan pa dosegla tretje mesto, med mladinkami je bila tretja Julija Kruder.

V Franciji sta na sklepni balvanski tekmi mladinskega evropskega pokala 2016 v kategoriji kadetinj zmagovalka Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) in tretjeuvrščena Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) na stopničke spustili le še drugouvrščeno Italijanko Giorgio Tesio, četrta je bila Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor).

Med mladinkami, kjer je zmago slavila Srbkinja Staša Gejo, se je bronaste medalje razveselila Julija Kruder (ŠPO PD Celje - Matica), medtem ko je Sara Lukič (Šaleški AO) dosegla osmo mesto.

V kategoriji starejših deklic so dobro nastopile Ema Stopar (8.), Janja Oblak (15.) in Petra Glušič (25.).

Slovenske barve športnih plezalcev so uspešno zastopali Andrej Polak (8.), Žiga Zajc (14.) in Aljaž Resnik (16.) med starejšimi dečki, Kilian Čop (15.) med kadeti ter Nejc Dvoršek (9.), Miha Hajna (10.) in Zan Sudar (17.) med mladinci.

Čestitke slovenski mladinski reprezentanci, ki bo od 4. do 6. avgusta v Langenfeldu (Avstrija) nastopili na mladinskem evropskem prvenstvu v balvanih ter od 2. do 4. septembra v Mitterdorfu (Avstrija) na mladinskem evropskem prvenstvu v težavnosti. Sezono pa bodo od 7. do 13. novembra sklenili na mladinskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem (Guangzhou), kjer se bodo pomerili tako v težavnosti kot v balvanih.

08.07.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti