Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Neskupna

AO Kranj - Bojan Hribernik: ... tura v Dolomite

V avto smo se napokali Tjaša, Marko, Mihc in Bojč in se odpeljali proti Dolomitom. Sledili naj bi še mnogi, a so vsi razen Jelke in Mirka obupali.
Tudi mi smo bili malce skeptični, ko smo se peljali v Mordor proti Civetti. Tjaša je rekla, da če bo preveć scal, naj jo kar v La Muda odložimo, fantje smo se pa strinjali, da bo najbolš če gremo v La Stanga. Dejansko obstajata kraja s tem imenom.
Ampak se je vse lepo izlilo, in na drugi strani prelaza je bila cesta suha, tako da smo obisk La Mude in La Stange preložili za nedoločen čas in se zabivakirali na parkirišču pri Capane Trieste.

Prvi dan smo imeli namen plezati v Torre Trieste, a je bilo zjutraj tako svinjsko mraz, da smo soglasno prespali budilko in brez problemov spali do 8ih.
Po zajtrku smo se hitro odločili za 300 metrsko JV steno Torre di Babele. Tjaša in Mihc sta plezala težjo Cose della Vita (VIII-), midva z Markotom pa lažjo Solda (VI-).

Kljub temu da ima stena le 300 metrov, nas je dodobra zaposlila z iskanjem linije. Spodnji del je bil poln nekih prečk in sitnih prehodov, zgoraj pa je bila plezarija lepša. Edino mrazz je blo. Ko se je popoldne sonce skrilo, nas je pošteno nohtalo, ampak še ni blo krize.

Še pogled na zadnje sončne žarke v Torre Trieste in hitro v dolino na makarone in v dobro družbo Jelke in Mirka, ki sta edina okrepila ferajnovsko četo. Mi smo se potem No sej mi ne bi bili mi, če ju ne bi takoj zapustili in se preselili pod Tofano, onadva pa sta ostala in naslednji dan preplezala mislim da Tissija v Torre Venezia.

Južna stena Tofane je zakon, ker je samo dvajset minut dostopa, pa še sonček takoj not posveti. Kot nalašč za take hladne razmere. MIdva z Markotom sva se spravila v Constantini-Apollonio, Tjaša in Mihc pa sta izbrala navrtano smer z oceno 7b+, ki štarta desno od najine. Ime sem žal pozabil, bom popravil ko izvem.

Tjaša in Mihc sta v soboto preplezala še eno 7a+, midva z Markotom sva pa brez slabe vesti zganjala turista na Cinque Torri. In ne, nisva se peljala z gondolo, le pivo sva spila gor na bajti.

21.07.2016
Neskupna tura v Dolomite

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti