Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pohodniški festival

Dnevnik - Anita Vošnjak: Drugi pohodniški festival Kamniško-Savinjskih Alp bo ta konec tedna zaznamoval pester nabor ...

... aktivnosti in raznovrstnih dogodkov za vsak okus, vse starosti in še zlasti za družine.

Po uspešnem lanskem prvem Pohodniškem festivalu in ob vse večjem zanimanju za pohodništvo nasploh, so se na Združenju Kamniško-Savinjskih Alp, ki povezuje pet občin te privlačne gorske verige, odločili pripraviti pohodniški festival tudi letos. Organizirali ga bodo zadnji junijski konec tedna.

Uradno odprtje festivala je bilo včeraj v Kulturnem domu Korotan na Jezerskem. Na slovesnosti je vseh pet občin okrog Kamniško-Savinjskih Alp podpisalo pogodbo o vzpostavitvi Območnega združenja Kamniško-Savinjskih Alp. Z njim bodo občinam, ki ležijo na zemljepisno zaključenem območju, zagotovili tudi formalen okvir, ki jim bo omogočil uspešnejše nadaljnje projektno sodelovanje in povezovanje.

V njem se bodo lahko občine skupaj soočale z razvojnimi potenciali in izzivi, ki se dotikajo vseh, poudarjajo v združenju.
Drugi Pohodniški festival bo zaznamoval pester nabor aktivnosti in raznovrstnih dogodkov za vsak okus in vse starosti. Poudarek bo znova na aktivnem preživljanju časa v naravi.

V vseh sodelujočih občinah bodo pripravili različne pohode in izlete za obiskovalce z različnimi željami in pohodniškimi sposobnostmi. Ker pa je pohodništvo dejavnost, pri kateri lahko svoj prosti čas aktivno preživi cela družina, so organizatorji letos posebno pozornost namenili prav družinskim aktivnostim.

Koncert na kresno noč

Prvič bodo tako izvedli pohod po otroški planinski poti na Veliko planino, ki ga pripravlja Planinsko društvo Domžale. Planinsko društvo Kamnik bo pohodnike pospremilo po krožni poti v Kamniški Bistrici; na Jezerskem pa pripravljajo Pravljični pohod do Češke koče. Prijeten izlet obljublja tudi Menina planina, več zanimivih pohodov pa pripravljajo tudi v Termah Snovik.

Festival bodo začinili tudi številni spremljevalni dogodki za obiskovalce vseh starosti, med drugim pripovedovalki večer lokalnih štorij, koncert na kresno noč, tekmovanje harmonikarjev, brezplačna degustacija žive vode in glinenega napitka v Zdravilnem gaju Tunjice ter predstavitev muharjenja, za kar bo poskrbela Ribiška družina Bistrica Domžale. Marsikdo si bo zagotovo z zanimanjem ogledal tudi izbor najboljših gorniških filmov letošnjega gorniškega festivala, ki jih bodo zavrteli danes ob 20. uri na kamniškem Starem gradu. Celoten program dogodkov je objavljen na spletni strani: www.kamnik-savinja-alps.com. Organizatorji pohodnikom svetujejo, da ob izbiri dogodkov po lastni meri ne pozabijo rezervirati tudi prenočišč.

 Anita Vošnjak  

KAMNIŠKO-SAVINJSKE ALPE


PD Domžale: Pohodniški festival (PDF)


OKAktiven začetek poletja s Pohodniškim festivalom
Povezvanje občin v Združenje
Kamniško-Savinjske Alpe


kamnik-savinja-alps.com

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti