Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Indijanka

Črnuški AO - Primož Buh: ... - Spominska smer Sabine Lamprecht

Za steno Razorjeve Šplevte oziroma Indijanca, kot so vrhu rekli zaposleni na Kriških podih, sem prvič slišal pred štirimi leti, ko je Kekec tam plezal z Romano Strmškom. Hotela sta prvenstveno a sta našla kline. Steno je tako hvalil, da sem jo naslednje leto izdatno poslikal in s Kekcem sva našla še eno lepo linijo, a prav tako s klini v najtežjem delu. Ko je Podgornik obdelal steno na Primorskih stenah sva ugotovila, da sva plezala Zverino. Spet sem začel ogledovati slike in iskati nove prehode. V oči mi je padel steber desno od Indijanca z odlično skalo.

V soboto sva ga šla pogledat. Zame je bila to prva plezarija v hribih po skoraj letu dni. Prvi pokončni razežaj je še približno šel a me je tudi v V+ pošteno navilo, ker sem res pretiraval z varovanjem. Najtežja raztežaja sem z veseljem prepustil Kekcu, ki je pokazal, da zna tudi frikat kadar se ne da za klin potegnit. Zadnjih 200m je skala ves čas vrhunska.
Tehničarjenja je bilo pa le par metrov. Najtežji raztežaj je bil zame malo pretežek in ga tudi kot drugi nisem zmogel prosto, Kekec ga je pa tudi samo zato, ker ni bilo druge izbire. Zgovoren je tudi podatek, da je bilo pred tem v osrednjem delu Indijanca pet smeri. Njihovi avtorji pa so bili Šrauf, Knez in Karo. Smer je skoraj v celoti prvenstvena, le za dober raztežaj se pokriva s Frančkovim "Ježkom".

Za oba je bila to najtežja do sedaj preplezana smer. Posvečena je pa spominu na Rašičanko Sabino, ki se je pred letom in pol ponesrečila pod Jerebico.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti