Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pet srčnih deklet

Planinska orientacija je zanimiv način gibanja, razmišljanja in uživanja v naravi. V Sloveniji potekajo tekmovanja v ligah (trenutno jih deluje 7) – POT-i.

Iz vsake lige se po 2 najboljši ekipi v posamezni kategoriji uvrstita na državno tekmovanje – SPOT. Na našem območju deluje Gorenjsko-Dolenjska liga, v kateri tekmujejo tudi naša dekleta - Narcise, ki zastopajo PD Krka Novo mesto. Ta dekleta se tekmovanj udeležujejo od novembra 2014, ko so že na prvi tekmi preprečljivo zmagale. Z občudovanja vredno voljo in trudom so prišle do državnega tekmovanja na Rakitni, kjer so lansko leto prvič tekmovale in tudi zmagale v svoji kategoriji - kategorija A (učenci do 6. razreda osnovne šole). V novi sezoni so se zopet udeležile treh tekmovanj v ligi in osvojile dve zmagi in eno drugo mesto. Kot favoritinje so se letos, 15. maja, zopet udeležile državnega tekmovanja, tokrat v okolici Slivnice pri Celju in kljub težkim, predvsem mokrim razmeram, še enkrat zmagale in s tem ponovno postale državne prvakinje v kategoriji A.

Tina Kraljič, Ana Kraljič, Špela Gorenc, Julija Srpčič in Klara Žagar, učenke 6. razreda OŠ Škocjan in članice PD Krka Novo mesto: BRAVO!

Vseh teh uspehov najbrž dekleta ne bi dosegla brez svoje srčnosti in prijateljstva, pa tudi ne brez pomoči staršev, PD Krka Novo mesto (predvsem Toneta in Fanike) in OŠ Frana Metelka Škocjan.

Na tem mestu se vsem skupaj kot mentor Narcis iskreno zahvaljujem, Narcisam pa še enkrat čestitam in jim želim podobne uspehe tudi v naslednji sezoni, ko bodo tekmovale v kategoriji B.

Milan Kraljič  

20.06.2016
Narcise – 5 srčnih deklet – državne prvakinje v planinski orientaciji

 

Kategorije:
Novosti MLA SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti