Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ultrapušelc

Bojan Ambrožič: V Podbrdu, na legendarni progi Gorskega maratona štirih občin (GM4O) je bilo že 13. svetovno prvenstvo v gorskem maratonu.

Podbrdo je svetovno prvenstvo gostilo že leta 2011. Takrat je slavil naš Mitja Kosovelj. In tudi letos smo si želeli da bi bilo tako. Zato da bi bilo Mitji in tudi njegovim kolegom iz reprezentance nekoliko lažje, sem se s tekaškimi kolegi odpravil na Porezen navijat.

Vzporedno s svetovnim prvenstvom je na tej progi potekal tudi stro kilometrov dolg ultramaraton Ultrapušeljc. Na vrhu Porezna je bila za ultramaratonci šele prva tretinja poti. Zato so bili maratonci, kljub precej krajši razdalji videti, veliko bolj zdelani od ultramaratoncev. Ocenjujem da so bili vremenski pogoji za tek zelo dobri, saj ni bilo pretirane vročine. Prav tako pa je to tudi edini dan, ko ni bilo skorajda nič dežja. Na drugi strani je bila proga zelo razmočena in spolzka zaradi deževja, skorajda monsuna, ki ne pojenja že dva meseca.

Z družbo smo glasno navijali, se zabavali in se veselili vsakega tekača, ki je prišel mimo. Na koncu smo se veselili tretjega mesta Mitje Kosovelja (zaostal je le za za Italijanoma Alessandrom Rambaldinijem in precej izkušenejšim Marcom De Gasperijem). Med ženskami je bila odlična tretja Lucija Krkoč – debitantka na tekmah v gorskem maratonu. Naslov svetovne prvakinje pa je osvojila Britanka Annine Conway pred Italijansko Anotenello Confortolo.

“Zakaj pa danes ti nisi tekel, Bojan? Zakaj že toliko časa nisi nič napisal na Blogu?” me sprašujete.
Žal, sem še vedno precej zoprno poškodovan. Sindrom ilotibialnega traktusa se mi navkljub dolgotrajnemu mirovanju in fizioterapiji še vedno ni čisto nič unesel. Zato še iščem rešitev za aktivno sanacijo poškodbe. Predlogi dobrodošli.

Sem pa danes ugotovil da če že teči ne morem, lahko vsaj za silo hodim. Namreč že v četrtek se odpravljam za tri tedne na dopust v Ameriko in tam obljubim, da zagotovo ne bom pri miru. Če bo le možno, se bom že kar sredi potovanja oglasil s kakšnim Blogom.

Lep pozdrav, Bojan Ambrožič

18.06.2016
GM4O – 13. svetovno prvenstvo v gorskem maratonu, Ultrapušeljc


OneDrive: Galerija slik
Rezultati v živo: TimingLjubljana
Arhiv B. A.: 13. GM4O

 

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46070

Novosti