Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Gremo v hribe

NeDelo - Jan Bertoncelj: Prišel je tudi Prevc

Kočevski vrh so prejšnjo soboto obiskali zimski šampioni, predstavniki smučarskih skakalcev in deskarjev na snegu, in zabavali zbrano množico pohodnikov na tretjem cilju Zlatorogove transverzale ponosa ob Koči pri Jelenovem Studencu. Skupina Šank Rock je imela akustični koncert, pohodniki pa so se lahko preizkusili v vlogi statistov.

O svojem prihodu na dogodek Gremo v hribe je Rok Marguč, svetovni prvak v deskanju na snegu leta 2013, pojasnil, da so s kolegi pozimi veliko v hribih zaradi izbrane športne discipline in nič čudnega ni, če jih rad obišče, tudi kadar niso zasneženi. Dogodka se je udeležil že tretjič, saj mu je zelo všeč, da vzpon ni preveč naporen in da se ljudje tako rekreirajo in družijo. Z reprezentančnim prijateljem Timom Mastnakom sta že od začetka sobotnega programa zabavala pohodnike, saj se je Tim spustil po ziplinu s pripeto desko, Rok pa je deskal malce drugače, saj so ga kar po pesku vlekli pohodniki. Pivovarna Laško, eden izmed največjih podpornikov slovenskega športa, je njun sponzor že šesto leto, od zimskih olimpijskih iger leta 2010.

Prav tako je sponzor slovenskih smučarskih skakalcev in skakalk. Njihove predstavnike, Petra Prevca, Jurija Tepeša, Uršo Bogataj in Špelo Rogelj, so ljudje pri Koči pri Jelenovem studencu obdali že takoj ob prihodu, ko so s svojimi smučmi naredili skupno fotografijo. Nato so odšli na oder in podpisovali avtograme, se fotografirali z oboževalci in z zbrano množico pohodnikov naredili še nekaj fotografij s svojimi mobilnimi telefoni.

Šank rock akustično

Ob glasbi v živo je bilo mogoče uživati od začetka, z lokalnim trio ansamblom Srčev as, do konca, z akustičnim koncertom Šank Rocka. Matjaž Jelen, vodilni vokal skupine, pravi, daje vesel sinergije s Pivovarno Laško, ki traja že 25 let. Takrat so izdali skladbo Laški pir, ki je bila tudi začetna in končna točka tokratnega enournega koncerta.

Sončno vreme, kljub napovedanim nevihtam, je zdržalo čez celoten program. Že tako pestro dogajanje, med drugimi z družabnimi igrami in vsem dostopnim spustom po ziplinu, je tokrat poživila še snemalna ekipa projekta Gremo v hribe, ki je pohodnike spremenila v glavne zvezde. Kdor je hotel, se je namreč lahko preizkusil v vlogi statista in vsi so se ob tem vidno zabavali.

Milan Mlakar, predsednik Planinskega društva Kočevje, meni, da je dogodek Gremo v hribe največja promocija planinskega društva in največji turistični dogodek takšne vrste v občini. Najbolj mu je pomembno, da se pohodniki od njih poslovijo z lepimi vtisi. Donacijo bodo namenili za izobraževanje vodnikov in markacistov ter za nakup potrebne planinske opreme. Vzdušje pa ne bi bilo enako brez Matije Kobola, ki je z ženo Slavico predstavljal svojo obrt rezbarjenja lesa, izdelke, pospremljene z zgodbami, pa ponujal na stojnici zraven koče.

Naslednji pohod bo na Koroškem, v gorskem predelu Karavank v občini Mežica. Obiskovalci bodo osvojili Dom na Peci, ki je tokrat prvič vključen v Zlatorogovo transverzalo ponosa, in sicer 25. junija, ko jih bodo organizatorji spet pričakali s pestrim programom.
Jan Bertoncelj

 

NeDelo 19.06.2016 

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti