Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Občinsko

Posavski AK: ... prvenstvo osnovnih šol | V četrtek, 26. maja, smo se zbrali pod brestaniško steno na občinskem prvenstvu v športnem plezanju za osnovne šole.


Podrli smo lanski rekord, prijavljenih je bilo več kot 40 otrok. Organizatorji smo s skupnimi močmi uspešno izpeljali tekmo, pri tem pa poskrbeli tudi na otroške želodčke, da niso bili žejni in lačni. Za nagrado so se otroci posladkali s sladoledom in seveda prejeli diplome in medalje za odlično prikazano plezanje.

Pri cicibanih je zlato medaljo okrog vratu prejel Sven Klenovšek, srebrn je bil Martin Češnjevar, bronaste medalje pa se je veselil Andraž Prša. Pri cicibankah se je s 1.mestom na vrh zavihtela Špela Vračun, druga je bila Lia Falež, 3. mesto je osvojila Julija Grašak.

Eva Košenina je kjlub poškodbi, ki ji je onemogočila trening v zadnjih mesecih, odplezala vrhunsko in si zasluženo priborila 1. mesto. Odlično 2.mesto si je priplezala Ajda Graj, 3. mesta pa se je veselila Mija Mlakar. V kategoriji mlajših dečkov so blesteli Sevničani, in sicer je najbolje plezal Anže Božič in dosegel zlato medaljo, Nik Medvešek je osvojil odlično 2. mesto, Urban Gorenjc Dokl je prejel bronasto medaljo.

V kategoriji starejših deklic so bile razlike minimalne, zmagala je Latoja Drmaž, tik za njo je bila na 2. mestu Nuša Krajnc, na 3. mesto pa se je zavihtela Lina Buršič. Pri fantih pa je na najvišji zmagovalni stopnički stal Kajetan Voglar, ki je suvereno preplezal obe smeri do vrha, na 2. mesto se je uvrstil Nejc Brence, 3. mesto pa si je priplezal Jure Rupar.

Veliko zagnanost in veselje do plezanja so izkazali tudi vrtečani, najvišje od njih je priplezala Lorna Vučinić, pogumno sta se v steni znašla tudi Bor Klenovšek in Jernej Češnjevar.

Seštevek najboljših rezultatov je prinesel tudi skupni seštevek za osnovne šole, in sicer je zmagala OŠ Krško, drugo mesto je pripadlo OŠ Sevnica in tretje mesto si je priplezala OŠ Velika Dolina.

Vse pohvale in čestitke otrokom za pogum in plezalno zagnanost!
Vabljeni k ogledu fotografij >

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti