Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Borat is back in the game

AO Železničar - Andraž Poljšak: ... Ostenje Rujičin kuka nas je sprejelo z odprtimi rokami in nam omogočilo preplezati veliko smeri, vsi skupaj smo preplezali 9,5 različnih ...

V petek ob enajstih me kliče Gres: ''Ej a bi ti šou u Dabarce, dns ob štirih je štart, gresta še Luka in Ana.'' Sam pri sebi poštudiram a je sploh smisel iti glede na to, da že točno eno leto in tri tedne nisem plezal dolgih smeri in bil skoraj nič plezalsko aktiven … Ampak si rečem, klinc in stokanje in jamranje, kolena je treba sprobat!
In tako se je začel vikend paket s polnim penzionom v hotelu z nešteto zvezdicami v Dabarskih kukovih.

Ostenje Rujičin kuka nas je sprejelo z odprtimi rokami in nam omogočilo preplezati veliko smeri, vsi skupaj smo preplezali 9,5 različnih smeri (pol smeri je za eno navezo zaradi pomanjkanja časa ostalo do naslednjič …) težavnosti od 4c do 6c, preplezani pa sta bili tudi dve klasiki (Mirinda, V-/IV+, 150 m in Poševna zajeda, V+/IV-V, 110 m).

Da je bil plezalni vikend uspešen za vse nas je botrovalo več dejavnikov: odlično vreme, kulinarično razvajanje ob dobrotah iz žerjavice in vseh možnih loncev, spanje ob helikopterskem reflektorju (beri luni), higienski minimum, ki se je četverici nadvse dopadel (npr. umivanje zob s slivovim sokom) in še bi lahko našteval ampak se bojim, da bo koga začelo tresti ker ga ni bilo tam. Skratka bilo je super, oh in sploh, odlično, perfektno …

Za konec pa moram še to napisati. Ta vikend je bil prava preizkušnja zame, kajti pred prvo smerjo se mi je porajal močan občutek straha oz. dvoma ali sem sploh še sposoben kaj takega … Vendar je vsak meter plezanja postajal lažji, vonj skale je postajal vedno bolj domač in dosežen vrh prve smeri je zopet vrnil prijeten občutek, ki me je ponavadi preveval po končanem plezanju in upam da me še dolgo bo. Tako da … kakšno vreme bo naslednji vikend?

25.05.2016 00:15
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti