Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AO Železničar 23.05.16

Repov kot -  Peter Bajec - Poli + Giro po Posočju - Žiga Koncilja

Repov kot

Ker se sonce še kar ni hotelo skrit, sva včeraj s Hrenovko po poznem štartu iz Ljubljane zavila proti Repovemu kotu. Testna smer je bila Mali cekin, ki nudi lepo plezarijo za ljubitelje plat.
Vaši bicepsi, tu ne bodo prišli do izraza. Skratka fajn plezarija, večinoma so klini že noter, sicer pa sva uspela v smeri namestiti še enega ali dva metulja, ter dva zatiča. Sunce ni šparalo, tako da smo mlečnokožci danes nekoliko manj mlečni, haha.
Super dan, ki smo ga zalili v oštariji pod Skalo.


Giro po Posočju

Ker se je Giro približal Sloveniji in ker je vreme obetalo, sva se ta vikend s Katjo mudila v Posočju.
V petek sva na Matajurju navijala za naše bičikliste, skočila še na vrh in se pod večer zaparkirala v kampu Soča.
V soboto sva šla pogledat levo steno Na Koncu. Plezala sva Veni, Fugi in Volaris (vse okrog IV, 100 m, neopremljeno, sestop peš).
Plate ponujajo lepo rekreativno plezarijo v razčlenjenih platah z obilo možnosti nameščanja varovanja (poke, ušesa) in v fantastičnem ambientu, obdan z vršaci, cel dan brez žive duše.
V nedeljo sva šla v južno steno Stadorja (delno opremljeno), nasproti 20 min od kampa, kjer sva plezala Peruniko (IV+, 180 m) in Kozje stezice (V-/III, 180 m). Spodnja plošča kompaktna, zgoraj krušljivo, manj možnosti za nameščanje vmesnega varovanja, svedri na 20 metrov če sploh, sestop abzajl.

Pomirjena in fascinirana nazaj čez Vršič in čudenje, kako lepa je res Slovenija (te dni jo večinomma občudujejo Nemci) in koliko vsega je tam (čez Vršič) še za raziskati.

23.05.2016
Repov kot | Giro po Posočju

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti