Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mednarodna vaja

GRS Ljubljana: ... MOL 2016 - V soboto, 14. maja, smo aktivno sodelovali na mednarodni vaji iskanja pogrešanih oseb, ki sta ga organizirala ...

... Mestna občina Ljubljana in Društvo vodnikov reševalnih psov Slovenije. Zaradi pogodbene obveznosti z Mestno občino Ljubljana smo bili zadolženi za postavitev vrvne žičnice v Iškem Vintgarju, kjer so vodniki reševalnih psov morali pokazati svoje znanje vrvne tehnike.

Lokacija vrvne žičnice preko reke Iške se je nahajala okrog tristo metrov gorvodno od Doma v Iškem Vintgarju. Z delom smo pričeli ob 05.30 in končali ob polnoči. Zaradi celodnevnega dela smo bili razdeljeni v dve izmeni, skupno pa nas je bilo tam prisotnih sedem pripadnikov GRS Ljubljana.
Jutranja izmena je najprej pregledala in očistila teren ter zaradi zaraščenosti morala uporabiti tudi motorno žago. Reko je v neoprenski obleki prečil Tomo Sbrizaj, ki je za morebitna ostala prečenja napeljal tudi varnostno vrv. Vodostaj Iške je bil zaradi obilnega dežja razmeroma visok, a je reka čez dan pričela upadati. Zaradi tega smo lahko reko prečili tudi s terenskim vozilom.
Zaradi ponovnega dežja je reka zopet narasla, zato je bila žičnica, poleg mostu pri Iški vasi edina vez med bregovoma.

Druga, popoldanska ekipa je z delom pričela postopoma in je poskrbela za prečenje preostalih reševalnih ekip. Z delom je zaključila ob polnoči, podrla žičnico in pospravila opremo.

Za vse reševalce je MOL zagotovil prehrano na terenu.
Branko Žorž
Foto: Grega Žorž

17.05.2016 16:45

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti