Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Priznanja

Gorenjski glas - Janez Kuhar: ... prijateljem Štefanje gore

Na Kmečkem turizmu Pri Mežnarju so 1. maja že devetnajstič podelili priznanja najvztrajnejšim pohodnikom na Štefanjo goro. Trije so se na goro povzpeli kar 366-krat v letu.

Štefanja gora – Na Kmečkem turizmu Pri Mežnarju so 1. maja podelili priznanja in nagrade najvztrajnejšim pohodnikom na Štefanjo goro v sezoni 2015/16, ki je trajala od lanskega 1. maja do letošnjega 30. aprila. V vpisni knjigi je bilo v zadnjem letu 23 tisoč vpisov.

Med najbolj vztrajnimi obiskovalci, ki so se v zadnjem letu kar 366-krat podali na Štefanjo goro, so bili trije: Milena Markelj iz Cerkelj, Lado Pompe iz Šenčurja in Janez Žalar z Visokega. Do Štefanje gore (748 m) vodijo označene pešpoti iz Adergasa, Olševka, Dvorij, Možjance in Velesovega in so primerne za vsakega pohodnika, cilj pa je pri Mežnarju. »Kmečki turizem smo odprli pred 22 leti, vpisno knjigo pa smo prvič namestili leta 1997 in od takrat dalje prirejamo tudi srečanja ob zaključku sezone. Prvo leto smo našteli okoli tisoč vpisov, letos pa 23 tisoč,« nam je povedala Jožica Banovšek, ki skupaj z družino skrbi za pohodnike na Štefanji gori. Največji ljubitelji tega vrha z idiličnim razgledom so se povezali v Klub K-100, ki združuje vse, ki se v eni sezoni na Štefanjo goro povzpnejo vsaj stokrat. V letošnji sezoni je bilo petnajst pohodnikov, ki so dosegli petdeset obiskov in prejeli bronasto medaljo, šest pohodnikov s 75 obiski, ki so prejeli srebrno medaljo, ter 86 pohodnikov z več kot sto obiski in zlatimi medaljami. Kar 19 pohodnikov pa je bilo na Štefanji gori več kot tristokrat, ti pa so poleg majic in medalj vsi prejeli tudi pokale. Najstarejši pohodnik je bil 84-letni Mitja Rakar iz Srednje vasi pri Šenčurju, ki je v letošnji sezoni dosegel 155 obiskov, najmlajši član pa je petletni Lovro Grkman iz Klanca pri Komendi, ki je s pomočjo dedka in babice dosegel 115 obiskov. Prireditev je domiselno vodil Jože Jerič, nagrade, medalje in pokale pa sta pohodnikom podeljevala Stane Bernard in Jožica Banovšek.

  06.05.2016



 

 

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti