Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Danes

začetek 17. mednarodnega srečanja plezalcev v Paklenici - do 1. maja
IX. Kids' Speed
zaradi slabe vremenske napovedi že v soboto

Friko: Tudi letos se boste lahko na mednarodnem srečanju na različnih tekmovanjih v plezanju pomerili plezalci vseh starosti, v različnih kategorijah: od tekmovanja v hitrostnem plezanju v visokih stenah, plezalnega maratona, tekmovanja v hitrostnem plezanju za otroke.

Vsem gledalcem, ki sicer ne plezate, a si boste ob pogledu na tekmovalce zaželeli prvi stik s skalo, bomo to omogočili.

Bo padel nov rekord?
Verjamemo, da bodo tekmovanja tudi letos izjemno napeta. Spomnimo se, ko sta brata Jurica in Perica Levatić preplezala smer dolžine 160 metrov v le 15 minutah in 16 sekundah in s časom premagala rekord v tekmovanju hitrostnega plezanja z oceno 6c+! Ali bo rekord premagan tudi letos, bomo izvedeli 30. 4. 2016.

Mednarodnega srečanja se bo letos udeležilo tudi nekaj posebnih gostov. Eden izmed njih je legendarni slovenski alpinist Viki Grošelj.

Posebna ponudba namestitev ...

Pred dobrim mesecem so nas v Sloveniji obiskali organizatorji dogodka BWSC (Big Wall Speed Climbing) in predstavili Mednarodno srečanje plezalcev ter tekaško dirko Paklenica Trail International.
Prijetno druženje so popestrili z domačimi izdelki, kot so fige, mandlji in žgane pijače različnih vrst, ki so pričarale nasmešek na usta vseh prisotnih. V balvanskem centru Balvanija in plezalnem centru Ljubljana sta bila tudi posebna gosta rekorderja plezalec Jurica Levatić in gorski tekač Marjam Župančić. Spomnimo se, da je Jurica Levatić (v navezi z bratom Perico Levatićem) na tekmovanju BWSC za 160 m steno potreboval rekordnih 15 minut in 16 sekund. Marjan Župančić, lanskoletni zmagovalec 100 milj Istre, in trenutno v rokah drži rekord 600 km slovenske planinske poti, za katero je potreboval 7 dni, 8 ur in 10 minut. Slednji se bo tudi letos udeležil Paklenica Trail tekmovanja.


Tekmovanje v hitrostnerm plezanju za otroke, ki bo letos že devetič, bo zaradi slabe vremenske napovedi že v soboto, s pričetkom ob 13. uri. Več ...>

  ...04.2016

Tekmovanja bo spremljal festival filmov o plezanju, prisluhnili boste lahko zanimivim predavanjem in se zabavali na koncertih.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti