Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vršiška pomlad

Primož Blaha: Sredi aprila smo že, pa letos sploh še nisem bil na Mojstrovki. Saj sem jo imel večkrat v mislih, danes sem se končno odpravil na Vršič.

Nekako sem upal, da se bom pripeljal višje, a me je pri Koči na gozdu ustavilo obvestilo o zapori. Sicer imam v spominu novico o nekem dogovoru glede pluženja vršiške ceste, ki očitno ne velja, čeprav je snega že zelo malo – v zadnjih dveh tednih ga je res pospešeno pobiralo!

No, v redu, mene ne moti malo daljši sprehod pa še gneče ni. Izkazalo se je sicer, da je cesta prevozna vse do Tonkine koče, kar so nekateri tudi izkoristili, medtem ko sem se jaz mučil po borno zasneženi bližnjici …
Včeraj sem imel še idejo, da bi šel gor po Pripravniški, a glede na vročino in pozno uro sem se brez pomislekov usmeril gor po plazu. Ideja je bila tudi smučanje v Drevesnico, ki je zgledala še dovolj zasnežena (kar verjetno ne bo več dolgo), a me kljub temu ni premamila. Smuka po plazu je bila čisto v redu po gnilcu, po cesti navzdol je šlo pa tudi hitreje kot gor.
Razgledov je bilo tokrat bolj malo, a še tistih nekaj minut vročega sonca je bilo več kot dovolj.

10.04.2016 
Vršiška pomlad 10.4.2016


Tudi letos najbolj slikan avto bo kmalu osvobojen

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti