Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lavinski bilten

oz. opozorilo na nevarnost snežnih plazov je v prenovljeni interaktivni obliki 

na voljo na http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/bulletin/

   Z današnjim dnem je služba za sneg in plazove na ARSO uvedla novo obliko in dodatne vsebine Opozorilom na nevarnost snežnih plazov (lavinski bilten).

V biltenu ohranjamo vso dosedanjo vsebino v tekstovni obliki, dodali pa smo nekaj novih informacij. Med njimi je najpomembnejši prikaz problemov v snežni odeji in njihovih lastnosti.
Novost je tudi podajanje informacij za posamezna območja: za Južne in Zahodne Julijce, za Osrednje Julijce in Zahodne Karavanke, za Kamniško-Savinjske Alpe in Vzhodne Karavanke ter za ostala območja, ki bodo izpostavljena glede na situacijo.

Bilten je grafično podprt, omogoča lažji in hitrejši pregled osnovnih informacij in teži k mednarodno uveljavljenim načinom podajanja tovrstnih informacij.
Ikone in ostale vsebine so pojasnjene v navodilih, ki so dostopna na povezavi ob samem biltenu.

Menimo, da smo s prenovo aplikacije izboljšali opozarjanje na nevarnost snežnih plazov. Bilten bo v tej obliki testno izhajal do zaključka zimskih razmer, v času do prihodnje sezone pa bomo pripravili končno obliko.

Vabimo vse, da nam jo svojimi izkušnjami in pripombami pomagate dokončno sooblikovati. Svoje izkušnje in predloge nam lahko posredujete v anketi ob biltenu.

Služba za sneg in plazove
Agencija RS za okolje

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti