Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nabojsova škrbina

Primož Blaha: Kot vedno je spet minilo vse preveč časa od zadnjega obiska Zajzere. In kot vedno, tudi tokrat nisem bil razočaran.

Šele ob 10h sem začel in že je kazalo, da se bo kmalu zjasnilo. Sem si kar zamišljal kako bom prišel na vrh ravno, ko me bo pozdravilo sonce in bom tam posedal ob razgledih na bližnje velikane.
A kmalu se je spet zaprlo in pri koči je začelo celo snežiti! No, pa me ni preveč motilo. Vseeno pa me je nekako minila volja do vzpona na Nabojs, kljub temu, da so razmere izgledale ugodne. Saj pridem še kdaj, če drugega ne, da pridem končno enkrat na vrh v jasnem vremenu!

Pod škrbino je prav lepo smučišče. Na vrhu malce bolj trdo in grudasto, nižje pa prav fino. Včeraj je padlo nekaj centimetrov novega na trdo podlago.
Pod kočo sem tokrat zavil takoj levo, skozi žleb, čez potok, prečnica v levo in po lepem prehodu navzdol do doline. Neprimerno lepša smučarska varianta kot običajni pristop skozi strm gozd. Pa še prav lepo je šlo po južnem na trdi podlagi. Kljub temu, da se je med smučanjem začelo jasniti, mi ni bilo žal, da sem se odrekel vrhu. Precej bolj toplo je bilo kot sem računal, kaj bo šele jutri. Grem kar spat, da ne bo pretežko zjutraj vstati.
Za slovo se pokaže Montaž >

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti