Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Završnica 2016

PD Žirovnica - Polona Kus: Državno prvenstvo v turnem smučanju 2016 – Turni rally

V soboto, 13. februarja, je PD Žirovnica organiziralo državno prvenstvo posamezno v turnem smučanju. Zelenica je tako enega lepših zimskih dni gostila »cvet« slovenskega turnega smučanja, tekmovanje je štelo tudi za slovenski pokal.

Turni rally Završnica je letos potekal drugič, njegova izvedba pa je bila v tej nepredvidljivi zimi do zadnjega trenutka negotova. Pošiljka snega, ki je priletela le nekaj dni pred napovedanim prvenstvom, je vendarle pomenila zeleno luč za organizatorje. Od srede do sobote je okrepljena ekipa društva z Bojanom (vodja tekmovanja) in Primožem (vodja proge) na čelu pošteno vihala rokave, da je bilo do tekmovanja vse nared … proga, cesta, časomerilci, kontrolorji, prijavna služba, prevoz nahrbtnikov, medalje, nagrade, ozvočenje … Odprava nosačev je oskrbela še Dom pri izviru Završnice, oskrbnici Sabina in Marina pa sta lotili priprav v kuhinji.

Pred štartno črto na Smokuški planini se je v sobotnem jutru nabralo 24 tekmovalcev in dve tekmovalki. 
Proga je vodila po poti do zgornje planine, mimo Doma na Plano in se zaključila s spustom do cilja pred Domom – skupaj 13,3 kilometrov in 1100 višinskih metrov za člane, veterane in mladince, ki so zaključni krog z vzponom in spustom ponovili štirikrat in nekaj manj za članice in rekreativce, ki so zakrožili dvakrat.

V članski konkurenci je po pričakovanjih slavil najboljši slovenski turni smučar Nejc Kuhar, član TTSO Jezersko, s časom 1:19:50, sledila sta Matjaž Mikloša (1:23:14) in Klemen Triler (1:24:48), oba člana TSK Olimpik.
Favoritka med članicami Karmen Klančnik zaradi smole s smučmi tekmovanja ni zaključila, tako je državna prvakinja postala Maruša Triler (1:29:19, TSK Olimpik).
Prva tri mesta v konkurenci desetih veteranov so zasedli Rolando Lipar (1:37:15, TSK Olimpik), Milan Šenk (1:39:58, TTSO Jezersko) in Tone Karničar (1:40:37, TTSO Jezersko).
Naslov mladinskega prvaka pa je osvojil Jure Zidar (1:12:34, TSK Olimpik), edini tekmovalec v svoji kategoriji.
Precej slabo so bili zastopani tudi rekreativci, med katerimi je bil najhitrejši Janez Pobežin (1:09:59, TSK Olimpik) sledila sta mu Andraž Babič (1:16:30, PD Žirovnica) in Andrej Sajovec (1:26:00, Šport 11/11).

Ob sveži snežni odeji je piko na "i" uspešnemu poteku tekmovanja dodalo sonce, dobremu vzdušju ob podelitvi nagrad pa »spiker« Gašper.
Za zaključek se je med Begunjščico in Vrtačo razlegla Zdravljica in nekoliko kasneje še nekaj Avsenikovih na harmoniki.

Konec dober – vse dobro, lahko zapišemo po naglici, v kateri so potekale priprave na tekmovanje, eno izmed redkih letošnjih, ki jih je bilo doslej sploh mogoče izvesti.
Želeli bi si le nekoliko večje udeležbe tekmovalcev. Pa prihodnjič!

PD Žirovnica se zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi Turnega rallya Završnica 2016, in sponzorjem prireditve: Šport 11/11, Elan, Medium, Savske elektrarne Ljubljana, Popravilo traktorjev Hon, Eurosol, Mili, Sport X.

Rezultati in fotografije so na dompriizviruzavrsnice in planinsko-drustvo-zirovnica

Polona Kus 

  ...02.2016


Dom pri izviru Završnice (1425 m)
Izmed vseh, ki boste všečkali in delili (obvezno nastavite na public/javno) to objavo, bomo izžrebali srečneža, ki bo prejel 2 x jed na žlico v Dom pri izviru Završnice.
Nagrada je veljavna samo ta koce tedna (20. in 21. februar).
Žrebanje bo v petek ob 16. uri.

Rezultati (RAR, 1,02 MB)

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45945

Novosti