Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Državno prvenstvo

Nejc Kuhar: ... posamezno - V soboto v dolini Završnice in na Zelenici

Sneg letos dolgo čas ni hotel pobelit naših gora, v zadnjem tednu pa se nas je le usmilil in s tem omogočil tudi izvedbo tekme.

Kljub temu, da organizatorji niso imeli veliko časa s pripravo proge, jim je na koncu uspelo pripraviti traso, ki je bila vredna naziva državnega prvenstva.
Resnici na ljubo jim je na dan tekme pomagalo tudi vreme v vsej svoji lepoti, ampak tudi na trasi je vse klapalo, kot je moglo. Škoda le, ker se več tekmovalcev (in predvsem rekreativcev) ni odločilo za štart in s tem podprlo prizadevne organizatorje.
Štart tekme je bil na Smokuški planini od koder je vzpon po cesti potekal do Koče pri izviru Završnice. Od tam pa smo člani opravili štiri kroge z vzponom do vrha vlečnice na Zelenici in s spustom do cilja pri koči. Nabralo se je za 13,5 km trase s 1100 višinskimi metri vzponov. S suvereno zmago sem ubranil naslov iz preteklega leta, zraven pa zelo užival na celotni trasi, predvsem pa potem po tekmi v družbi sotekmovalcev z vzponom na Srednji vrh in spustom po pršiču do pasu.
Bilo je lepo.

Rezultati: 1. Nejc Kuhar, 2. Matjaž Miloša, 3. Klemen Triler, 4. Anže Šenk, 5. Luka Kovačič

Prihodnji teden me v petek čaka tekma za svetovni pokal na bližnjem Piancavallu, ki je odlična priložnost tudi za vse navijače, ki bi želeli videti najboljše tekmovalce sveta v živo.
Za vikend pa potem dve tekmi na domačih tleh, v soboto državno prvenstvo v vzponu na Zelenici in v nedeljo še državno prvenstvo v parih na Javorniku nad Tržičem.

  14.02.2016

 
Utrinek s Srednjega vrha po tekmi
Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti