Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zakaj plezanje?

Primorski val - Tjaša Jurman: ... Ker enostavno super je!

Večletna želja športnih plezalcev in tistih, ki jih navdušuje plezanje v mogočnih ostenjih gora je lansko poletje dočakala svoj epilog. Tako prvi, kakor drugi so si v Cerknem želeli umetne plezalne stene. Uspešna prijava občine na razpis Fundacije za šport in posluh osnovne šole, da je del tribune v veliki telovadnici odstopila za postavitev umetne balvanske stene sta bila pomembna dejavnika za realizacijo želja plezalcev. Ko so se stvari pričeje odvijati v pozitivno so skupaj s strokovno usposobljeno ekipo NUBS Climbing, ki ima večletne izkušnje s področja izdelave plezalnih sten pričeli z načrtovanjem. Načrtovanju je sledila postavitev konstrukcije, postavitvi pa njeno opremljanje, za katerega so poskrbeli člani alpinističnega odseka Cerkno.
Stena, s katero želijo približati svet vertikale vsem generacijam, ki jih športno plezanje zanima, postaja vedno bolj pisana in pridobiva na funkcionalnosti, za kar so poskbeli oprimki podjetja Samsara. Za alpinistični odsek to vsekakor je pomembna pridobitev, saj plezalna stena predstavlja možnost treninga v Cerknem.
Stena je odprta tudi za vse zunanje obiskovalce, urnik in vse dodatne informacije najdete na www.stenca.aocerkno.com

V nadaljnih mesecih pa bo na umetni plezalni steni še posebej živahno, saj so člani AO Cerkno pokrbeli za vadbo plezanja namenjeno osnovnošolski mladini. Plezanje pozitivno vpliva na razvoj motorike otroka, kakor tudi na celosten razvoj otroka. Naučeni osnov plezanja, bodo v življenju obogateni za izkušnjo več. Program, ki bo obsegal deset srečanj je namenjen tako osnovni gibalni motoriki, kakor tudi spoznavanju osnov plezanja na balvanski steni.

Tjaša Jurman  

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti