Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mountain Attack

Nejc Kuhar: ... je stalnica v mojem tekmovalnem koledarju in tudi letos se mu nisem izneveril, čeprav mi ni bilo všeč dejstvo, da bom moral izpustiti uvod svetovnega pokala.

Mnogi se sprašujete zakaj Tour in ne Maraton ...
Razlog je bil en sam, poškodba narastišča Ahilove tetive, ki sem jo staknil pred Božičem. Ta poškodba je marsikaj spremenila, bila glavni razlog, da se nisem podal na svetovni pokal in razlog tudi, da nisem nastopil na Maratonu. Do samega štarta namreč nisem bil prepričan, kako se bo tetiva odzvala na strme klance, ki so bili tudi razlog poškodbe. Le ta me je med novoletnimi prazniki za deset dni ločila od turnih smuč in za en teden spravila v popolno mirovanje.
Zahvaljujoč hitri terapiji in ustreznem počitku, sem tetivo spravil v tako stanje, da lahko sedaj (skoraj) nemoteno treniram in kot kaže tudi tekmujem.

Letošnjo sezono sem že sicer splaniral drugače kot prejšnje, z idejo manj tekmovati in varčevati z močmi za pomembne tekme. Tako je bil Mountain Attack šele moja druga tekma sezone, prihajajo pa seveda še vse najpomembnejše s svetovnim pokalom, evropskim prvenstvom, Pierra Mento, PDG, itd.

Še nekaj besed o tekmi ...
Kot sem že omenil, za Tour sem se odločil zaradi težav z narastiščem Ahilove tetive in tudi po tekmi menim, da sem se odločil prav. Ni mi žal, klub temu, da bi verjetno tudi na Maratonu lahko posegel med prve tri, saj sem do razcepa prog brez težav držal vodilna tekmovalca. Sem pa zato brez težav zmagal Tour (že tretjič) in dobil prave občutke pred nadaljevanjem sezone. Le ta se bo zame nadaljevala čez dva tedna na svetovnem pokalu v italijanski Valtellini.

  18.01.2016
Mountain-attack.at: Rezultati



Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46069

Novosti