Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dvojna slovenska zmaga

Turni.si - Matija Zupan: ... v Saalbachu nay 18. Mountain Attacku

V petek, 15. januarja, se je ob 16. uri popoldne množica turnih smučarjev iz središča avstrijskega mesteca Saalbach zapodila proti Schattbergu. Za organizatorje je bil to že 18. Mountain Attack, turnosmučarska nočna tekma, ki se je vsako leto udeležijo najboljši tekmovalci.

Letos se sicer številna imena turnih smučarjev, ki so v preteklih letih stali na stopničkah oz. se uvrstili med prvih deset na najprestižnejši maratonski razdalji, niso pojavila na štartu, kar gre pripisati prvima tekmama za svetovni pokal, ki bosta na sporedu ta vikend v Andori.

Na najkrajši preizkušnji Schattberg race, ki je tekma v vzponu na prvi vrh drugih dveh tras, je znova slavil Urban Zemmer.

Na trasi Tour, ki se vzpne in spusti za 2036 metrov, se tekmovalci najprej vzpnejo na Schattberg in Westgipfel, sledi spust v Hinterglemm, nato pa se vzpnejo še na Hasenauer Köpfel in dalje na Reiterkogel ter Bernkogel, od koder se spustijo nazaj v Saalbach.

Letos je s Tourom ponovno najhitreje opravil Nejc Kuhar, ki je na tej trasi slavil že tretjič, tokrat pred Arminom Neurauterjem in Davidom Thönijem. Dvojno slovensko zmago pa je na letošnjem Touru prismučala Karmen Klančnik, ki je zmagala v ženski konkurenci pred Dimitro Theocharis in Kati Wimmer.

Za Karmen je bil to prvi Mountain Attack, Kuhar pa se ga je na obeh razdaljal udeležil že večkrat, pred letošnjo zmago je na Touru slavil še lani in leta 2010, leta 2014 pa je na maratonu osvojil 3. mesto za Christianom Hoffmannom in Tadejem Pivkom. Prav slednja sta si tudi letos znova razdelila prvi dve mesti, lani pa je z rekordom trase 2:24:35 zmagal Tadej. Trasa maratonske razdalje je v prvem delu enaka Touru, nato pa se tekmovalci iz Hinterglemma vzpnejo še na Zwölferkogel, se spustijo v Hochalm ter se na Hasenauer Köpflu znova pridružijo tekmovalcem na trasi Tour. Letos je tretje mesto za omenjenima tekmovalcema osvojil Martin Stoffer, zmagovalka letošnjega maratona pa je postala Raffaella Rossi pred Corinno Ghirardi in Katarino Zipser.

Celotne rezultate in komentarje naših najboljših ter ostalih tekmovalcev bomo objavili v prihodnjih dneh. 

  15.01.2016

 


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti