Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predsednik American Alpine Cluba

Doug Walker umrl pod plazom na gori Granite v državi Washington

Doug Walker, filantrop, okoljevarstvenik in član več organizacij in združenj, povezanih z rekreativnimi dejavnostmi - bil je tudi podpornik sklada Access Fund, ki se zavzema za ohranjanje in prost dostop do plezališč v ZDA - je bil v četrtek, 31. decembra, na pohodu s skupino krpljarjev.
Ko so se ostali zaradi vedno močnejšega vetra odločili za vrnitev, je nadaljeval sam. Ker se ni vrnil na izhodišče, so po dveh urah čakanja obvestili šerifov urad v okrožju King. Okoli 60 reševalcev in drugih ljudi ga je iskalo vso noč. Zaradi močnega vetra je helikopter lahko poletel šele v petek zjutraj. Okoli 10.30 so ga na pobočju gore našli med ostanki plazu.

Walker je bil izvoljen za predsednika AAC leta 2014.
Phil Powers, glavni izvršni sekretar kluba, je dejal: »Za klub je bilo vodenje Douga Walkerja velika prednost; utrdilo je delovanje kluba kot zastopnika in predstavnika vseh plezalcev. Vodil je kampanjo, ki je podprla našo rast in neposredno iz nje prestopil v naš upravni odbor, v katerem je deloval s predanostjo in dobro voljo. Meni ni bil samo mentor in svetovalec, bil je soplezalec in prijatelj
Walker, ki je bil navdušen alpinist več kot 40 let, je zapustil ženo in odraslo hčer.

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti