Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

iRCC 2016

Koledar za pokal regij iRCC je potrjen že slab mesec. Na nekaterih tekmah so prijavljeni že tudi tekmovalci. Do prve tekme je še dva meseca, ...

... nekateri pa očitno komaj čakajo, da se nova sezona začne.

Koledar iRCC 2016
Hermagor 13. 02. 2016 - težavnost
Radovljica 06. 03. 2016 - balvani
Tarvisio 20. 03. 2016 - težavnost
Zagreb 17. 04.2016 - težavnost

Pričele so se že tudi organizacijske priprave za drugo tekmo tega pokala v Radovljici. Glede na to, da imamo na prizorišču tekmovanja eno popolnoma novo steno, druga pa je tudi nova na mestu stare visoke stene, bo dogajanje v Radovljici v letu 2016 znatno drugačno, kot smo ga vajeni. Jasno to velja tudi za tekmo Zahodne lige, ki jo nameravamo organizirati teden dni kasneje.

Glavni problem organizacije balvanske tekme je vedno najti optimum med čim večjo dolžino balvanskih sten, njihovo vidnostjo za občinstvo ter zmožnostjo te stene postaviti v kratkem času in jih potem skladiščiti do naslednje tekme.
Zob časa in problemi s skladiščenjem so nas prisilili, da upokojimo stari balvanski blok, ki smo ga vsako leto postavili pod košem. Te površine bomo nadomestili tako, da bomo novo 8,2 metra visoko steno razstavili v dve polovici, zgornjo polovico spustili na tla ter jo postavili na primerno vidno mesto. Tako bomo dobili prostor za postavitev štirih balvanskih problemov. Včeraj smo opravili vse tehnične posege, ki so bili nujni za izvedbo tega podviga in uspešno opravili prvi test. Sedaj smo prepričani, da to deluje. Dosedanje tekme smo izvedli na slabih 18 metrih dolžine balvanskih sten. V letu 2016 jih bomo imeli vsaj 20 metrov. V naslednjem koraku bomo razstavili še večjo visoko steno in pridobili dodatnih 5,6 metra balvanske stene. Vsekakor se ne bomo ustavili niti pri tem. Verjamemo, da za izvedbo vrhunskega tekmovanja potrebujemo blizu 30 dolžinskih metrov primerno razporejenih balvanskih sten in prej ali slej jih bomo tudi imeli.

Naša ekipa z Domnom Škoficem in bratoma Vukotič v Španiji kaže, da si je pač treba postaviti visoke cilje.
Po nekaj dneh je rezultat nova splezana smer z oceno 9a in še ena 8b+ na pogled. So tudi informacije, da poskušajo v smeri z oceno 9b.

Tudi naši plani glede organizacije tekem so včasih na prvi pogled precej težko uresničljivi. Se pa potem ponavadi izkaže, da je treba imeti le dobro ekipo, ki v take cilje verjeme, vse ostalo pa prineseta veselje do dela in čas.

Za leto 2016 je v pripravi še nekaj sprememb z željo tekmovanja narediti privlačnejša za plezalce in gledalce. Zato bo letos še nekaj obvestil, s katerimi bomo potencialne obiskovalce seznanili s tem, kaj lahko pričakujejo.

Pavel Škofic 

...12.2015
G-L: objave o iRCC 


iRCCaktualno 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti