Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Košutica in Kepa

Primož Blaha: Preden bo kdo začel računati koliko kilometrov sem prehodil (5. in 6. 12.), naj takoj razjasnim: gre za dve turi, le objava je ena sama.

V soboto sem imel namen biti doma, a na tak lep dan je bil to dokaj nedomišljen načrt. Zato sem se popoldne zapeljal na Ljubelj, ki je vedno pri roki za take na hitro ture. Pod planino je bilo presenetljivo veliko snega, nato pa z višino čedalje manj … Tokrat sem vrh prečil z zahoda proti vzhodu, tako da je bilo na sestopu, razen nekaj metrov, povsem kopno. Na vrh sem prišel le malo pred sončnim zahodom in vsaj takrat naredil nekaj slik.

Tudi v nedeljo sem si privoščil lahkotno in sončno turo. Dokaj pozno sem začel pod Erjavčevim rovtom, kjer je bilo še najbolj zimsko. Višje je bilo vzdušje bolj pomladno, tudi sonce je močno grelo – še dobro, da je vsaj na grebenu malo pihalo, saj se res ne spodobi, da bi cel (decembrski!) dan hodil v kratkih rokavih!? No, saj na tak dan se res nimam kaj pritoževati, sploh na tej razgledni turi! Lep in sončen vikend.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
BlahaP novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti