Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planet za Nepal

... zadnji klic za pomoč pri gradnji šole - Pol leta po uničujočem potresu v Nepalu se himalajska država še vedno postavlja na noge,

PZS: ... njeni ljudje pa nimajo ničesar, a so pripravljeni deliti vse. Do konca novembra še lahko prispevate h gradnji šole za nepalske otroke prek mobilnih in stacionarnih telefonov ali z nakazilom na TRR, in v zameno morda prejmete tudi jubilejno majico s sliko Danila Cedilnika.

Pol leta je že od potresa in ljudje se počasi, a res počasi, vračajo nazaj v stare tirnice, pripoveduje Anja Kovačič, novinarka Planet TV in pobudnica dobrodelne akcije Planet za Nepal: "Včasih iz kupa opek ne moreš razbrati, ali je to bila nekdaj hiša ali gre le za kup kamenja in blata. A plastični šotori, barake iz bambusovih vej, pokrite s slamo ali z aluminijasto streho, ob teh kupih potrdijo misel, da gre za podrta bivališča. Ljudje nimajo ničesar, a so pripravljeni deliti vse. Najhuje je videti starejše, ki so ostali sami, brez družine, brez strehe nad glavo, a najpomembneje, niso izgubili upanja. Vsi, s katerimi sem govorila, so prepričani, da se bodo postavili na noge, a da morajo to storiti sami, ker so drugi pozabili nanje. Močni so, zadovoljni, da še živijo."

Tudi vi lahko prispevate h gradnji šole za nepalske otroke do 30. novembra 2015 prek mobilnih in stacionarnih telefonov ali z nakazilom na TRR.

Pošljite SMS: PLANETNEPAL5 na številko 1919 in darujte 5 evrov ali pokličite 090 93 30 83 in darujte 2,99 evra.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti