Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalni dnevi Kranja 29.11.15

PDK AO Kranj: Srednji dve kategoriji na visoki steni /  Cicibani in cicibanke
Friko:  Mina Markovič in Domen Škofic prvaka v težavnosti

PDK, 29.11.2015: Srednji dve kategoriji na visoki steni

Danes je bil med starejšimi dečki najboljši Žiga Zajc (PS Ascendo), drugo mesto si je priplezal Klemen Novak (AO Kranj), tretje pa Luka Potočar (ŠPO Jesenice). Med starejšimi deklicami je najvišje priplezala Vita Lukan (ŠPO Radovljica), druga je bila Lučka Rakovec (ŠD Proteus), tretja pa Mia Krampl (AO Kranj).

Nejc Dvoršek (Šaleški AO) se je na današnji tekmi izkazal kot najmočnejši med kadeti na visoki steni, za njim je na drugem mestu Tine Rozmanič (ŠPO Radovljica), na tretjem pa Zan Sudar (AK Ravne). Med kadetinjami je najvišje priplezala Tjaša Slemenšek (Šaleški AO), druga je bila Lucija Lampe Kastelic (PK Kamnik), tretje mesto pa si je priplezala Sara Lukič (Šaleški AO).

Največ točk je med kadetinjami v skupnem seštevku težavnosti zbrala Janja Garnbret, sledi ji Tjaša Slemenšek, tej pa Sara Lukič, vse tri članice Šaleškega AO. Pri kadetih je bil pri nabiranju točk najuspešnješi Tine Rozmanič (ŠPO Radovljica), drugo mesto pa sta si delila Zan Sudar (AK Ravne) in Nejc Dvoršek (Šaleški AO).

V skupni razvrstitvi je bila na visoki steni med starejšimi deklicami najboljša Vita Lukan (ŠPO Radovljica), druga je bila domačinka Mia Krampl (AO Kranj), tretja pa Lučka Rakovec (ŠD Proteus). Med starejšimi dečki je največ točk zbral Žiga Zajc (PS Ascendo), drugi je bil Nik Golej (PK Laško), tretji pa Klemen Novak (AO Kranj).


PDK, 29.11.2015: Cicibani in cicibanke na balvanu

Tekmovalno nedeljo so začeli cicibani in cicibanke na balvanu. Največ balvanskih orehov je strla Hana Humerca (ŠPO Radovljica), drugo mesto si je prislužila Ema Seliškar (AK Slov. Bistrica), tretje pa Karolina Pirc (ŠD Proteus). Med cicibani je bil najboljši Luka Jerman (PK Kamnik), drugo mesto si je priplezal Lovro Črep (Šaleški AO), na tretje mesto pa se je uvrstil Jaka Jaki (ŠPD Korenjak).


PDK, 28.11.2015:  Balvanski problemi za mlajše deklice in dečke

Med mlajšimi deklicami je bila najboljša Letija Fajfar (AO Kranj), drugo mesto si je priplezala Pia Gaber (ŠD Proteus), tretje mesto pa so si razdelile kar tri tekmovalke: Saša Brodej (ŠPO Celje), Erna Sefić (ŠD Proteus) in Nika Arzenšek (PK Škofja Loka). Med mlajšimi dečki je bil najboljši Gal Leskovar (AK Slov. Bistrica), drugo mesto je pripadlo Binetu Meketu (PS DPČ Šmartno), tretje pa Mihi Miljavcu (AO Kranj).

V skupnem seštevku si je največ točk priborila Erna Sefić, druga je bila Letija Fajfar, tretja pa Dominika Kodra (PK Kamnik). Lan Möscha (ŠPD Korenjak) se je v skupni razvrstitvi uvrstil na prvo mesto, drugo si je priplezal Andrej Polak (PK Škofja Loka), tretjo pa Gal Leskovar.


Friko, 28.11.15 23.31:
Mina Markovič in Domen Škofic prvaka v težavnosti

Plezalni dnevi Kranja so postregli s prvim vrhuncem zaključka državnega prvenstva za sezono 2015. Člani in članice so se pomerili v težavnosti. Spremljali smo zelo kakovostno plezanje, saj so v finalu v večini plezali tekmovalci, ki so nastopali tudi na zaključni tekmi za svetovni pokal svoje pa so dodali še mladi in nekateri izkušeni tekmovalci, ki se večkrat uvrščajo med najboljše v državnem prvenstvu.

V ženski konkurenci je z doseženim vrhom v finalni smeri zmagala Mina Markovič pred Tjašo Kalan in Rebeko Kamin. Odsotna je bila Janja Garnbret, ki je tekmovala na promocijski tekmi v Stockholmu. Pri moških sta si že drugič letos zmago razdelila Domen Škofic in Urban Primožič, tretji pa je bil Jernej Kruder. Pri mladincih sta bila najboljša Tjaša Kalan in Martin Bergant, ki sta bila najboljša tudi v skupnem seštevku državnega prvenstva.

Pri ženskah je v skupnem seštevku zmagala Mina Markovič, ki je zbrala enako število točk kot mlada Janja Garnbret. Po pravilih bi morali za zmago plezati superfinale, kar je, zaradi odsotnosti Garnbretove, prineslo nov naslov državne prvakinje naši najboljši plezalki zadnjih let. Tretja je bila druga na današnji tekmi Tjaša Kalan. V moški konkurenci je lanski naslov ubranil Domen Škofic, ki je bil boljši od Urbana Primožiča na drugem mestu in Martina Berganta na tretjem mestu.

Drugi dan so padle tudi tri končne odločitve v balvanskem plezanju. Zgodaj zjutraj so s svojimi nastopi začeli kadeti in kadetinje. Pri fantih je bil najboljši Miha Hajna, sledila pa sta mu Zan Sudar in Nejc Dvoršek. Pri kadetinjah je zmagala Tjaša Slemenšek, pred klubsko kolegico Saro Lukič, tretja pa je bila Sara Glušič. Pri starejših dečkih je prvič zmagal Klemen Novak, drugi je bil Žiga Zajc, tretji pa njegov klubski kolega Urban Stanko. Pri starejših deklicah je dobro formo z zmago potrdila Vita Lukan, ki je bila prepričljivo boljša od Urške Repušič na drugem in Lučke Rakovec na tretjem mestu. Vzporedno s članskim finalom v težavnosti so se na balvanski tekmi pomerili mlajši dečki in deklice. Pri dečkih je po superfinalu treh tekmovalcev zmagal Gal Leskovar pred Binetom Meketom, tretji pa je bil domačin Miha Miljavec. Pri dekletih je slavila Letija Fajfar, druga je bila Pia Gaber, tretje mesto pa so si delile Saša Brodej, Erna Sefič in Nika Erzenšek.

Državni prvaki v balvanskem plezanju so danes postali Lan Möscha pri mlajših dečkih, Erna Sefič pri mlajših deklicah, Maks Bogolin pri starejših dečkih, Vita Lukan pri starejših deklicah, Matic Kotar pri kadetih in Janja Garnbret pri kadetinjah.


PDK, 28.11.2015: Mina, Domen in Urban

Med člani sta si prvo mesto razdelila Urban Primožič (PK Škofja Loka) in Domen Škofic (ŠPO Radovljica), na tretje mesto pa je stopil Jernej Kruder (ŠPO Celje). Pri članicah je zmagala Mina Markovič (ŠPK Plus), ki je edina dosegla vrh, drugo mesto si je priplezala Tjaša Kalan (AO Kranj), tretje pa Rebeka Kamin (ŠPO Domžale).

V skupni razvrstitvi je bil najboljši Domen Škofic, drugi je bil Urban Primožič, tretji pa Martin Bergant (PK Škofja Loka). Prvo mesto v skupni razvrstitvi sta si razdelili Mina Markovič in Janja Garnbret, ki se današnje tekme ni udeležila, tretje mesto pa je pripadlo Tjaši Kalan.

 

 

Program PDK 2015
nedelja, 29. november
10.00 balvani za cicibanke in cicibane
10.00 težavnost za st. deklice in dečke
     ter kadetinje in kadete
16.00 LEGENDE ZNOVA V STENI
19.00 finale - balvani za članice in člane


 

 

 

 

 

Vir: Friko

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

1 komentarjev na članku "Plezalni dnevi Kranja 29.11.15"

Franci Savenc,

Prvotno: 29. 11. 2015 09:47 (57 obiska)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti