Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jezersko na gorniškem festivalu v Pragi

Gorenjski glas - Darinka Zavrl Žlebir: Prejšnji teden je bil v Pragi tradicionalni mednarodni festival alpinizma, na katerem se je obširno predstavila Slovenija s svojimi lepotami gora.

Sodelovali so: Planinska zveza Slovenije, Slovenski planinski muzej, Triglavski narodni park, turistični destinaciji Kranjska Gora in Jezersko, GIZ Pohodništvo in kolesarjenje ter Narodni muzej Slovenije.

O sodelovanju na festivalu sta na seji občinskega sveta na Jezerskem poročala Jurij Markič in Drejc Karničar. Povedala sta, da je na predvečer odprtja festivala nastopil jezerski cerkveni pevski zbor, ki je obogatil tudi letošnje praznovanje 115. obletnice Češke koče na Spodnjih Ravneh. Češki koči so posvetili velik del festivala, pripravili so tudi razstavo na to temo, zraven pa še razstavo o sodelovanju slovenskih in čeških planincev. »Razstavili smo maketo Češke koče, ki je last Slovenskega planinskega muzeja, prvo vpisno knjigo, zbornike Planinskega društva Jezersko, plezalne vodnike in dnevnike, med drugim tudi dnevnik oskrbnika Andreja Karničarja,« je poročal Drejc Karničar. Jezersko se je v Pragi predstavilo tudi z novim promocijskim filmom o lepotah tega kraja v vseh letnih časih, ki je tako navdušil občinstvo, da mu je lep čas stoje ploskalo. Jezerska delegacija je obiskala tudi grob dr. Karla Chodounskega, pobudnika za postavitev Češke koče, z delegacijo iz rojstnega mesta dr. Chodounskega pa so se pogovarjali o morebitnem tesnejšem sodelovanju, ki bi lahko preraslo v pobratenje, ter o zasaditvi lipe slovensko-češkega prijateljstva.

Danica Zavrl Žlebir 

  27.11.2015



 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti